Tornen “Els Rapinyaires”, una comèdia de Roc Esquius

La comèdia es podrà veure a la Sala Versus Glòries fins el 10 de setembre

Redacció.- Després de la bona acollida durant el passat mes de desembre-gener, aquest estiu torna la producció d’Apunta Teatre Els Rapinyaires, un text de Roc Esquius dirigit per l’argentí Nelson Valente (Premio ACE 2022 a la millor direcció per Jauría). Està interpretada per Roser Batalla (Premi Margarita Xirgu 2021), Ramon Godino, Óscar Jarque i Rafaela Rivas. L’obra es podrà veure a la Sala Versus Glòries de l’11 d’agost al 10 de setembre.

Els Rapinyaires és una comèdia/thriller amb un toc de crítica social i molt d’humor negre que parla sobre l’especulació immobiliària, l’abús de poder, la corrupció i la fragilitat del principis ètics i morals. L’obra está ambientada al 1985, als Pirineus, en una societat on les bombolles immobiliàries quedaven tan lluny com les naus espacials. Els Rapinyaires no té cap ànim de ser fidel a la història, ans al contrari, qualsevol similitud amb la realitat és pura coincidència…

Sinopsi

Mitjans dels anys vuitanta. La Clara i el Bernat s’acaben de mudar a un petit poble rural per problemes de salut. Lluny del ritme cada cop més agitat de Barcelona, compren una caseta al bell mig de la natura i es disposen a viure tranquil·lament. Però quan la situació sembla idíl·lica, comença a complicar-se’ls cada vegada més per la dubtosa propietat de la casa i la fal·lera creixent de comprar-la per part d’altres membres del poble. La recerca d’una millor qualitat de vida d’ella, els intents de realització d’ell, les ambicions de l’alcalde del poble i la peculiar visió de la veïna, xocaran irremissiblement en una lluita de principis mentre els rapinyaires sobrevolen la casa, tot esperant el moment propici per recollir els beneficis.