Tornen les escoles D’estiu de cultura popular Fescat’08

Entre el 13 i el 26 de juliol a quatre escoles repartides per tot Catalunya

L’Escola de la Festa de Llívia torna aquest estiu amb més de 30 propostes de música, dansa, circ i jocs per estendre una nova cultura tradicional
a través de la connexió amb el territori
La Festcat és una proposta formativa i divulgativa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), en el camp de la cultura popular i tradicional. Un dels seus principals objectius és optar per la renovació de la cultura popular que, amb unes profundes arrels, creix cap al futur. Aquest any els actes tenen lloc a quatre escoles repartides arreu del país, i estan adreçats als elements de la festa, la dansa, el joc i la música tradicional, entre altres disciplines, i que proposen cursos, tallers, activitats i actuacions durant quinze dies.

Enguany, L’Escola de la Festa de Llívia arriba renovada amb més de 30 tallers i cursos. Com a novetat podem destacar la voluntat de connectar amb el territori a través de professionals de la contrada i una programació formativa i D’espectacles que apropen al patrimoni immaterial de la Cerdanya. Al llarg de les seves 11 edicions s’ha configurat L’anomenat “esperit de la Festcat” gràcies a la participació activa dels alumnes en els cursos, tallers, tertúlies i activitats nocturnes. D’entre les actuacions d’aquest any cal destacar La Banda d’en Vinaixa, Bruel, De Mortimers i Circ de les Musaranyes, El Pont d’Arcalís + Les Violines i La Carrau.

A banda de Llívia, trobem Escoles D’Estiu temàtiques i especialitzades en diferents disciplines, relacionades també amb la Festa: A Esterri D’Àneu (Pallars Sobirà), Dansàneu, centrat en la dansa tradicional del 13 al 19 de juliol; a Horta de Sant Joan (Terra Alta), Curs de Jocs Tradicionals, que ens apropa al món del joc del 13 al 20 de juliol i Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Curs de música Tradicional, una cita de referència amb la música folk del 20 al 26 de juliol.

Totes aquestes propostes formatives estan dirigides a pedagogs, animadors i rofessionals de la formació en general, així com als professionals de les diferents disciplines que vulguin ampliar els seus coneixements o millorar la seva especialització. I la programació D’actuacions i concerts gratuïta als vespres facilita que el públic en general també es pugui acostar a la Festa.

Etiquetes:
,