Torres-García a les seves cruïlles

Pròxima exposició del MNAC

Torres-García a les seves cruïlles reunirà més de vuitanta obres, principalment dibuixos, molts D’ells inèdits, de la col·lecció D’Alejandra, Aurelio i Claudio Torres, tot i que també es presentaran pintures i construccions en fusta. La mostra recorrerà, en els seus trets essencials, la trajectòria creativa de Joaquim Torres, una trajectòria que comprèn aproximadament la primera meitat del segle xx. Es podrà veure del 18 de maig a L’11 de setembre a la sala D’exposicions Temporals 2 del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Joaquim Torres-García (Montevideo, 1874-1949), format a la Barcelona modernista, va ser una figura clau del moviment noucentista fins a emprendre un camí, després de la seva marxa de Catalunya el 1920, que el portaria a convertir-se en un dels pioners de L’abstracció geomètrica, juntament amb artistes com ara Mondrian, Van Doesburg i Hélion.

El propòsit D’aquesta exposició és aproximar el visitant a la intimitat del procés creatiu de L’artista, i mostrar les cruïlles en què es va trobar al llarg de la seva trajectòria: la inflexió clàssica del modernisme o els anys de París i Nova York. La mostra analitza els mites i temes recurrents a L’obra de Torres- García, al mateix temps que explora el contrast i la síntesi, o equivalència profunda, entre “la bellesa clàssica” i la “bellesa moderna”.

Etiquetes: