Tosca Brava, Pastorets Rock i Merkado Negro a la Mirona

Els Marrecs de Salt celebren la seva festa major

Aquest cap de setmana la Mirona acollirà la Festa Major dels Marrecs de Salt, amb els concerts de la Tosca Brava (Girona, versions punk) i Pastorets Rock (Lleida, folk/rock) i la música del DJ Savi, el divendres 28 a les 23:30 hores. El dissabte 29 a les 23 hores tindrà lloc el concert de la banda sonora del documental Sacais Romi (Amb ulls de dona), amb el grup Merkado Negro (Figueres, rumba/flamenc).

La Tosca Brava és el projecte de quatre nostàlgics revisionistes del punk rock que tenen la pretensió de rocanrolitzar les masses. Les seves intencions són clares: aconseguir el poder i abolir tot allò que no arribi a 130 bpm i tingui una guitarra cridanera i amb molta distorsió. Les armes són el coratge, uns instruments i la destrucció absoluta d’himnes del gènere. La tàctica no és altra que la gent s’adoni que si mal tocats ja són himnes, què pot passar si es toquen bé?

Pastorets Rock és una banda lleidatana que basa el seu repertori en els temes més coneguts del cançoner català, adaptats amb ritmes i arranjaments típics dels patrons moderns, com el funk, l’ska o el rock dur. Pastorets Rock va treure el seu primer disc ?Bon cop de Rock? el 2006 amb Picap. Va ser el primer treball gravat a L’estudi Track a Track del poble de Corbins, estudi propietat de Rubén Satorra, Robert Riu ?Puça? i Jordi Rexach ?Mante? (els dos darrers són també guitarrista i baixista de Pastorets Rock respectivament). L’any 2008, Track a Track va crear el seu propi segell discogràfic, A-Track, cosa que va permetre als Pastorets Rock autoeditar el segon disc “2 de 10 amb faixa”, que es va convertir en el primer disc D’aquesta discogràfica.

En llenguatge caló, sacais romi vol dir ?Amb ulls de dona?. El film del mateix nom pren relleu al projecte del llibre i exposició fotogràfica titulats amb al mateix nom iniciats des del centre Cívic Onyar del barri de Font de la Pólvora a Girona. Amb la implicació de la Casa de la Música | La Mirona, el tècnic de so Lluís Ferrer i els músics David Coll Bailador, el Patela, Sílvia Pérez Cruz i Merkado Negro, el projecte ha fet un gir inesperat vinculant-se al món de la música i a la realitat de la música flamenca actual del nostre país. Tots plegats han col·laborat activament per dur a terme l’enregistrament d’una banda sonora pel documental, la maquetació d’un disc i la seva presentació en un concert en viu.

Els Merkado Negro són uns enamorats dels ritmes calents, la rumba i el flamenc. A sobre de l’escenari interpreten cançons de Joaquín Sabina, Kiko Veneno, Ketama, Antonio Vega, Los Banis, Muchachito Bombo Infierno, Raimundo Amador, Ojos de Brujo, Elbicho, Daniel Higiénico i Los Delinqüentes, entre d’altres. Merkado Negro promet transformar els seus concerts en una gran festa, on el públic no pararà de ballar de principi a fi.