Tot a punt per a la segona edició de BandAutors al Palau

Set concerts amb preus populars a la Sala de Concerts i al Petit Palau

El Palau de la Música Catalana programa, per segon any consecutiu, BandAutors al Palau, un cicle de concerts que dóna cabuda a les expressions actuals de la música popular catalana. BandAutors al Palau és un retrat de L’escena musical catalana que s’emmarca en un context de gran efervescència artística i D’un panorama renovat del nou pop català. El cicle compta un any més amb L’assessorament artístic del Grup Enderrock.

Aquesta temporada s’han programat set formacions dels Països Catalans, des del 30 de setembre de 2011 fins al 14 D’abril de 2012. La programació artística abasta el nou pop-folk de La iaia, Maria Coma i The Seihos, el pop dels sixties D’Angelina i els Moderns, L’homenatge a Esteve Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma, els 25 anys de Sau a càrrec de Pep Sala i el final de gira dels valencians Obrint Pas.

Els preus dels concerts, pensats per arribar a tots els públics, van de 8 a 25 euros a la Sala de Concerts i de 15 a 18 euros al Petit Palau. Les entrades es poden comprar a partir D’avui dijous, 8 de setembre, a través del web del Palau, a les taquilles del Palau o trucant al telèfon 902 442 882.

Després de la bona acollida de les actuacions del primer cicle BandAutors al Palau (amb les actuacions de Sanjosex + Òscar Briz, Els Pets + Ivette Nadal, la producció ‘Cançonetes per la Bressola’, Pep Gimeno ?Botifarra? i Miquel Gil, Els Amics de les Arts ?en doble sessió + pulpopop + Pol Cruells’, Mishima + Senior i el Cor Brutal, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi), BandAutors al Palau continua enguany apostant per produccions i espectacles que presentaran en aquest espai centenari les seves propostes.
 

Concerts

El cicle s’inaugura el 30 de setembre al Petit Palau amb la presentació del primer disc del grup revelació vigatà La iaia, ‘Les ratlles del banyador’ (Música Global, 2011), guanyadors del concurs de maquetes Sona 9 (Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i Enderrock). De la mateixa pedrera van sortir grups ara consolidats com Manel o Els Amics de les Arts.

El 24 D’octubre s’estrenarà a la Sala de Concerts del Palau una producció única en homenatge a Esteve Fortuny, guitarrista, compositor, fundador de la mítica Companyia Elèctrica Dharma i un dels primers cantautors, coincidint amb els 25 anys de la seva mort i L’anunciada retirada del grup dels escenaris. La producció pròpia ‘Nit col·lectiva: en memòria D’Esteve Fortuny’, està pensada com una revisitació de les seves melodies més populars a càrrec D’artistes del nou pop-folk català (Obrint Pas, Roger Mas, El Petit de Cal Eril, Raydibaum, Inspira i CaboSanRoque, entre D’altres), a més dels mateixos membres de la Dharma.

En aquesta mateixa línia, i en plena eclosió dels grups cabdals del rock català dels anys noranta, el 15 de novembre BandAutors al Palau celebra els 25 anys del naixement de Sau, el popular duet impulsat per Carles Sabater i Pep Sala, amb un concert a la Sala de Concerts. El darrer concert de Pep Sala, abans de retirar-se temporalment dels directes, serà un repàs de la trajectòria de Sau en clau de commemoració i de comiat.

La primera etapa del cicle es clourà amb el concert ‘sixty’ D’Angelina i els Moderns & Òscar Dalmau (16 de desembre), amb un repàs dels clàssics del pop ie-ié català dels anys 60?s al Petit Palau decorat especialment D’època.

El 7 de febrer, a la Sala de Concerts, es reprendrà el cicle amb L’actuació de final de gira  ?abans de la seva anunciada separació? dels valencians Obrint Pas, que han ofert una àmplia gira pels Països Catalans i bona part D’Europa per presentar el llibre disc ‘En moviment’ (Propaganda pel Fet, 2011). Es tracta de la seva primera estrena al Palau per presentar un àlbum en directe.

BandAutors 2011-12 es clourà amb dues representacions al Petit Palau del nou pop-folk català. D’una banda, L’estrena en directe el 23 de març del segon disc de la cantant i pianista Maria Coma (editat per Amniòtic Records), així com del nou material del grup barceloní de pop The Seihos, en el qual milita Martí Maymó, baixista de Manel (14 D’abril).

Etiquetes: