Tot a punt per al FIMPT

El Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú arriba a la 35a edició

Llorens ha volgut destacar les novetats d’un festival que s’ha anat reinventant i evolucionant amb els anys, amb l’impuls a les produccions pròpies. “m’enorgulleix que el puguem fer créixer amb la col·laboració dels artistes locals, i m’enorgulleix encara més que el festival torni als seus inicis, tornant a la plaça de la Vila, allà on va començar i allà on passen més coses de la nostra ciutat”.
També és motiu d’¡orgull per la regidora el concert de Kepa Junkera, que vol ser una festa conjunta per a commemorar, també, els seus 35 anys dalt dels escenaris. “Va ser-hi als inicis del FIMPT, hi ha continuat venint, i vol ser-hi en aquesta edició. Això demostra la fidelitat de músics de prestigi cap a un festival de referència”.

El director de la comissió artística del FIMPT, Josep Contreras, ha desgranat la programació que omplirà de música els carrers de VNG de dijous 1 fins diumenge 4 d’octubre. La majoria d’espectacles són gratuïts i per a totes les edats, amb la voluntat d’arribar a un públic divers amb diferents actes, activitats i concerts d’arrel popular i tradicional.
Contreras ha destacat el protagonisme de la gralla en aquesta edició, que permetrà veure l’evolució d’aquest instrument de la nostra terra amb el ‘Sons de gralla’ i produccions com La Vella Dixieland i Els Vernets, o la presentació del llibre i el concert d’Ivó Jordà.
L’acordió diatònic serà l’altre gran protagonista, amb Carles Belda, Riu, Germà Negre i Esne Beltza.
El FIMPT d’enguany comptarà també amb una FIMPTeca a la plaça de la Vila per poder picar alguna cosa de menjar i degustar cerveses artesanes de la mà de l’Associació Singlot, amb una nova edició del Firasac, i amb les nits FIMPTeres.

Els únics concerts de pagament són el d’obertura del festival i el de Kepa Junkera, a més dels maridatges entre música, gastronomia i vi de la mà de Temps de Vi.

Els músics vilanovins Elisabet Raspall i Jordi Paulí, els encarregats d’obrir el Festival Internacional de Música Popular Tradicional, han parlat a la roda de premsa del “privilegi” de ser al FIMPT. Oferiran la versió de la cançó ‘Passeig del Carme’ de Pere Tàpias, que ja s’ha convertit en un himne del festival des que la van versionar primer el mateix Pere Tàpias i la Banda de Música Mestre Montserrat, després Carles Dènia, i l’any passat Gemma Humet.

Els dos músics oferiran un concert molt especial que els reunirà per primera vegada com a duet, i que, segons Raspall, “em fa especial il·lusió perquè fa 15 anys ja vaig estrenar el treball ‘Maram’ al FIMPT, que posteriorment va esdevenir un CD. A veure si d’aquest concert també en surt un nou treball”. La bona entesa entre els dos músics ha quedat palesa també quan Jordi Paulí ha reconegut “haver pogut conèixer l’Elisabet, ja que gràcies a la música podem fer amics. El FIMPT m’ha donat l’oportunitat de treballar amb una pianista i compositora d’aquest nivell, i també de sentir-me més vilanoví”.