Tot a punt per arrencar la 2a edició d’Empremtes

El cicle se celebrarà des del 7 de gener fins al 25 de febrer a diferents sales de Barcelona

Redacció.- Amb l’inici d’aquest nou any, l’agenda musical barcelonina de concerts acollirà la segona edició del cicle musical Empremtes que se celebrarà des del 7 de gener fins al 25 de febrer en diferents sales de Barcelona- Apolo-, La (2) de l’Apolo, Laut, Luz de Gas i New Fizz.

Organitzat per Faro Music, i després de la bona acollida de l’edició anterior, Empremtes fa una forta aposta per fer créixer el cicle i aconseguir fer-se un lloc en el calendari musical a la ciutat. Per aquest motiu i sempre respectant l’essència de la música d’autor, Faro Music han apostat per projectes musicals, ja siguin consolidats com emergents i a la vegada acollint inicis i finals de gires.

El tret de sortida serà, aquest dissabte 7 de gener a les 19:00 hores a La (2) de l’Apolo, amb EMPREMTA SOLIDÀRIA en una col·laboració conjuntament amb la fundació Migra Studium. El cartell està format per Guillem Roma, Alessio Arena, Raquel Lúa, Sandra Bautista, Lia Sampai, Esteban Faro, Carla Collado, Marina Dósem i Guillem García.

Aquest esdeveniment solidari servirà per commemorar el 20è aniversari de l’entitat social de la Companyia de Jesús, nascuda l’any 2003 i tota la seva recaptació anirà destinat íntegrament per l’acompanyament, la formació i l’hospitalitat de les persones migrants.

El divendres 20 de gener a la Sala Apolo, 20:00 hores, EL NIÑO DE LA HIPOTECA, en exclusiva per Empremtes, donarà el tret oficial no només del seu nou treball sinó del seu nou projecte amb la incorporació de Ferran Exceso (cantant del grup Exceso) com a segona veu. Amb aquesta acció, El Niño de la Hipoteca buscarà fer renéixer el rock
d’autor que durant molts anys ha donat molt bons fruits al nostre país.

L’endemà, dissabte 21 de gener també a les 20:00 hores La (2) de l’Apolo acollirà a LAS MIGAS, recents guanyadores del Latin Grammy 2022 a millor disc de flamenc pel seu treball Libres. Serà el primer concert de la banda a Barcelona després de ser guardonades amb aquest prestigiós premi. En ell, està previst que repassin Libres amb
un espectacle on el seu estil propi es refresca amb tocs de nous gèneres com el country, pop americà i la música urbana. Un treball humà on se’ns presenta la part més dolorosa de l’amor i la vida, un homenatge a la dona, la naturalesa i la llibertat.

El divendres 27 de gener a les 20:30 hores a la sala Laüt, el torn serà per la jove i prometedora cantautora madrilenya, AINOA BUITRAGO, que presentarà el seu primer àlbum La ruta de las Flores. El títol prové d’una tradició familiar a la seva família, donant nom a un disc de dotze temes on a cada peça li pertoca una flor diferent, i on hi ha col·laborat artistes com Paula Mattheus o Yoli Saa. Malgrat ser el seu primer treball, l’Ainoa fa anys que es mou pel panorama musical, i això es pot veure en la seva interpretació. Una veu íntima, clara i potent dins del panorama musical femení que gairebé esgarrapa i acarona les orelles a parts iguals.

Ja al mes de febrer, aquesta segona edició d’Empremtes traslladarà part de la seva programació a la sala New Fizz per acollir concerts de caràcter més íntims.

El divendres 3 de febrer, les 20:30 hores, LIA SAMPAI tancarà la seva gira Amagatalls de llum, àlbum que l’ha posicionat dins el panorama de la música d’autora catalana. En ple procés d’enregistrament del seu nou i tercer disc Un delta fràgil que va preestrenar a la passada 25a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, segur que aprofitarà per fer algunes pinzellades del que en formarà part.

L’endemà, dissabte 4 de febrer a les 20:30 hores, la sala del carrer Balmes acollirà la música de SANDRA BAUTISTA. Després de publicar Cartografia, i a punt de llençar el segon avançament, oferirà un concert on tocarà algunes de les cançons que l’acompanyen des de fa uns anys amb algunes del seu nou projecte com per exemple Cartografia que veurà la llum a la tardor de 2023.

El diumenge 5 de febrer a les 20:30 hores, JÚLIA CRUZ SESÉ arriba a l’Empremtes per presentar les seves cançons. Cantautora, formada a l’Institut del Teatre, compagina la música amb la seva feina com a educadora social, tallerista i actriu. El seu directe és un viatge a través d’històries, que acompanya amb la seva presència i vocació d’actriu. Fa
un temps, va publicar el seu primer poemari anomenat Paraules despentinades i va treure els seus primers singles, Enyor i Ojalá , i actualment, està en procés d’enregistrar el seu primer EP.

El darrer concert a la sala New Fizz es celebrarà el divendres 24 de febrer a les 20:30 hores amb l’actuació del jove cantautor santcugatenc, GUILLEM GRÀCIA. Veterinari de formació i actor de teatre musical, inicia la seva trajectòria en solitari com a cantautor a finals de 2019 tocant en bars i locals de l’àrea metropolitana de Barcelona. Amb el seu estil personal, combinant la sensibilitat i intimitat de les històries quotidianes que omplen les seves cançons amb el toc d’humor que el caracteritza damunt de l’escenari, presentarà el seu primer treball d’estudi: Instantes y Después produït per Miguel Pino (El Niño de la Hipoteca, Exceso, Dani Tejedor, Pepet i Marieta).

Divendres 10 de febrer a les 20:00 hores, La (2) de l’Apolo acollirà el concert de RAQUEL LÚA. La veu de la Raquel Lúa és una barreja de copla i fado i les seves lletres venen carregades de poesia i profunditat. Aquesta alquimia són els trets d’identitat del seu estil. A cavall entre els estils folk on ja s’havia desenvolupat abans, com la chacarera, al seu nou treball, Piel , s’obre a altres estils més electrònics i territoris inexplorats fins ara aportant així frescor i novetat respecte als seus anteriors treballs. Aquesta actuació a l’Emprentes serà enregistrada en vídeo i àudio per a una posterior publicació.

Finalment, les dues traques finals de la segona edició d’Empremtes estaran protagonitzades per Mazoni i Magalí Sare.

Jaume Pla, MAZONI ha escollit l’Empremtes per tancar la seva gira Ludwig. Serà dissabte 11 de febrer a les 20:00 hores a La (2) de l’Apolo).En aquest últim espectacle, Mazoni l’acompanya la música i la presència del compositor alemany Ludwig Van Beethoven a partir de fragments deconstruïts i reorganitzats de l’obra del mestre. El resulta de tot plegat és una integració amb tota naturalitat en un nou context on governa la cançó i el joc musical esdevé a la vegada repte i aventura. Serà un concert especial per diversos motius. En primer lloc, Mazoni comptarà amb un seguit de col·laboracions especials d’artistes i amics. El primer nom confirmat és el de David Carabén (Mishima). Aviat, el mateix Mazoni anirà anunciant els següents noms convidats per l’ocasió.

En segon lloc, també serà el darrer concert d’Aleix Bou (bateria) i Miquel Sospedra (baix), companys que han format part de la banda de Mazoni des dels seus inicis i que a partir del següent treball ja no formaran part de la banda.

MAGALÍ SARE protagonitzarà el concert de cloenda d’Empremtes 2023. Serà el dissabte 25 de febrer 2023 a les 20:30 hores a Luz de Gas. Magalí Sare, artista amb una veu politímbrica, amb una interpretació talentosa ens presenta el seu segon disc titulat Esponja que ha estat considerat com un dels millors discos europeus per la WMCE ocupant la sisena posició. A part de clausura del cicle Empremtes, serà el darrer concert a Barcelona d’aquesta gira. Aquesta proposta ens mostra les múltiples cares personals de la Magalí, reflexions i confessions amb sentit de l’humor, tendresa i fortalesa. Les dones de la seva família han estat la seva inspiració i hi apareixen constantment.

Per l’ocasió, Magalí Sare comptarà amb veus convidades amigues.
El primer nom confirmat és el de Clara Peya.