Tot a punt per la segona edició del Festival Carmen Amaya

Enguany el festival ha enfocat la seva programació al "baile" en honor a l'artista barcelonina

El divendres 28 i el dissabte 29 D’octubre tindrà lloc la segona edició del Festival Carmen Amaya al Teatre Coliseum de Barcelona, amb la intenció D’apropar al públic els valors més importants del flamenc com són la puresa, L’essència i la espontaneïtat.

El festival va néixer L’any passat amb L’objectiu de retre homenatge a una de les figures més internacionals i que més va revolucionar el panorama flamenc del segle XX. Carmen Amaya naixia L’any 1913 al barri de Somorrostro de Barcelona. Artista autodidacta  que va aconseguir crear un estil propi, fascinant i captivador per la força de les seves coreografies i el seu ritme creat a través de la rapidesa de moviment de les seves cames i braços i la fúria imponent del seu martellejant taloneig.

Carmen Amaya va ser un dels grans mites de L’art flamenc per la seva capacitat per aconseguir revolucionar el ball que es feia en aquella època. No va aprendre a ballar en cap acadèmia, tenia el seu propi estil i això la va convertir en una artista única i irrepetible. El seu mestre va ser el seu propi instint i la seva escola el carrer on cantava i ballava per guanyar diners. Del carrer va passar al teatre i després als grans escenaris de Madrid. Va ser una de les artistes més consagrades en el món del flamenc per la seva autenticitat, la qualitat del seu  treball i per haver esdevingut una artista de renom internacional.

El protagonisme, per al baile

Enguany el festival ha enfocat la seva programació al baile, ja que es el millor exponent de L’herència de Carmen Amaya. Per aquest motiu ha programat per la nit inaugural a la recent formada Compañía Tablao de Carmen Amaya dirigida per José Luís Ortiz Nuevo amb un espectacle inspirat en la genial bailaora del barri barceloní Somorrostro. El dissabte L’encarregat de clausurar el festival serà la companyia de Farruquito que estrena a Barcelona el seu nou espectacle ‘Farruquito Baile Flamenco’, en el que recordarà la trajectòria de la seva companyia i del bailaor.

De nou el festival ha volgut tornar a confiar i comptar amb la presència del creador de la Biennal de Sevilla, José Luís Ortiz Nuevo, com a director artístic del mateix. Ortiz Nuevo compta amb una llarga trajectòria en el món del flamenc de la que destaca la creació i direcció durant 8 edicions de la Biennal de Sevilla. Gràcies a la seva dilatada experiència en el flamenc ha dissenyat un programa que recorda la essència de la gran bailaora.

Amb aquesta segona edició el Festival té la intenció de consolidar-se com una cita de prestigi dintre del panorama del flamenc i referència dintre del mapa de festivals de la ciutat. El Festival Carmen Amaya és una iniciativa de El Tablao de Carmen del Poble Espanyol de Barcelona. Creat L’any 1988 és un dels tablaos més importants, de reconegut prestigi internacional i amb una dilatada trajectòria en el món del flamenc. La seva filosofia és conservar la puresa, L’essència i la espontaneïtat del flamenc. La història D’aquest tablao està molt lligada a la figura de Carmen Amaya ja que en els terrenys que avui ocupa El Pati Cordobés va debutar L’artista davant el Rei Alfons XIII durant la celebració de la Exposició Universal de 1929.