“Tots eren fills meus”, “L’alegria que passa” i “Odissea”, guanyadors dels Premis Butaca 2023

"Amèrica", "Dirrrty Boys" i "Golfus de Roma" també obtenen rellevants guardons

Redacció.- L’espectacle del Teatre Lliure Tots eren fills meus, d’Arthur Miller i dirigit per David Selvas, recull fins a 4 premis d’entre les 11 nominacions a que optava als XXIX Premis Butaca de Teatre de Catalunya, en el que ha estat un any més la gran festa dels professionals de les arts escèniques del nostre país. Millor muntatge teatral, millor actriu per Emma Vilarasau, Millor actor de repartiment per Quim Àvila i Millor escenografia (Alejandro Andújar) són els premis assolits per aquesta producció d’èxit de la passada temporada.

Per la seva banda, la darrera producció de Dagoll Dagom, L’alegria que passa va concentrar en l’apartat dedicat al gènere Musical la majoria de premis: Millor Musical, Millor actriu de musical per Àngels Gonyalons, Millor actor de musical per Eloi Gómez – que el va obtenir també per la seva participació a Golfus de Roma-, i fins arribar als 5 guardons amb Millor espai sonor i Millor composició musical.

La categoria de dansa va valorar de manera destacada Odissea, la producció de Mercat de les Flors amb Teatros del Canal dirigida per Maria Rovira, que va ser reconeguda amb el Millor espectacle de Dansa, Millor coreografia i Millor interpretació femenina.

La gala dels Premis a Premià, amenitzada amb l’actuació de Xavi Duch, va comptar amb la presència de la consellera de cultura, Natàlia Garriga, l’alcalde de premià, Rafael Navarro, entre altres autoritats i destacats representants del sector i, sobretot, com cada any, amb una àmplia presència de professionals de les arts escèniques.

Butaca Honorífica Anna Lizaran per Pallassos sense fronteres

En el decurs de la gala presentada per la periodista Glòria Cid, l’organització dels Butaca va lliurar el Premi Butaca Honorífica Anna Lizaran, a Pallassos sense fronteres, per la seva “trajectòria de 30 anys centrats en una causa solidària a nivell mundial”. El guardó el va recollir el seu president, el pallasso Jaume Mateu Bullich “Tortell Poltrona”.

Pallassos Sense Fronteres treballa per a donar suport emocional i psicològic a la infància que pateix les conseqüències dels conflictes bèl·lics i els desastres naturals arreu del món, i a la infància en situació de vulnerabilitat i exclusió social a casa nostra. Està present a més de 15 països, i després de més de 500 expedicions a gairebé 100 països, més de 1.000 artistes voluntaris, 7.500 espectacles, ha assolit un impacte sobre més de 2’5 milions de persones.

Destaquen entre la resta de premis, lliurats al llarg d’una gala de més de 2 hores de durada, la Butaca al Millor espectacle de Petit format per Dirrrty Boys de la Cia. Las Bestias, amb un total de 3 guardons; el musical Golfus de Roma, amb 3 premis; o Amèrica, amb 2. Clara Segura va recollir la Butaca a la Millor direcció per La trena.

 

Foto: Martí E. Escuder

Etiquetes: