Trafic?09, tot una experiència fotogràfica

La programació inclou conferències, debats i presentació de nous formats per a la difusió de la fotografia

A partir d’avui i fins al 8 de novembre tindrà lloc a Barcelona la tercera edició de Trafic, Experiència fotogràfica. Trafic?09 és una iniciativa del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i vol ser una concentració D’experiències al voltant de la fotografia documental per posar en contacte el públic amb la realitat filtrada per la mirada de diferents autors i narrada en clau d’opinió i compromís, afegint als altres esdeveniments fotogràfics seva la vocació participativa.
 
Conferències, debats, presentació de nous formats per a la difusió de la fotografia, projectes pedagògics a les escoles, la presència d’autors de la fotografia nacional (Pomés, Colita i Maury) i de nous valors emergents, visionat de portafolis … Sempre amb la finalitat D’estimular als ciutadans un conèixer i reflexionar a partir del seu entorn vital i social, reflexionar a través d’imatges documentals, estètiques i compromeses.
 
Els espais que acolliran Trafic’09 seran el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB i l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Fins al 7 de novembre tindran lloc els ja tradicionals tallers de fotografia Documental que en aquesta ocasió seran organitzats per Magnum Taller al CCCB i a la seu de L’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, i que comptaran amb la presència a Barcelona de sis membres destacats D’aquesta prestigiosa agència per impartir els taller i les conferències: Bruce Gilden, Chien-Chi Chang, Carl de Keyzer, Chris Steele-Perkins, Mark Power i Antoine d’Agata.

Una experiència Que Serà compartida amb tot el públic a les sessions de projeccions i debat (amb entrada lliure). Així es consolida la coL’laboració establerta en l’edició passada amb la històrica agència Magnum Photos.

El Festival Trafic és una iniciativa del Centre de Fotografia Documental de Barcelona.
El 2003 es va posar en funcionament el Centre de Fotografia Documental de Barcelona (CFDB) com iniciativa col·lectiva D’un conjunt de professionals de la imatge propers als mitjans de comunicació que compartien un sentit creatiu i crític davant la realitat i una voluntat D’autoria en la seva producció. El CFDB és una associació sense ànim de lucre i compte amb el suport de gran part dels fotògrafs documentals de la ciutat que han pasta també a ser socis actius.
 

Etiquetes: