TRAM lliura els premis de la TRAMa en una festa literària al CCCB

Durant l’acte de lliurament s’ha realitzat una demostració de creació literària en directe, amb els escriptors participants en aquesta edició del concurs de relats del Tramvia de Barcelona.

Redacció.-TRAM i ATM, l’Autoritat del Transport Metropolità, han presentat el relat guanyador de la TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius en català. L’acte, ha tingut lloc en el marc d’una festa literària al Hall del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), aquest dijous 21 de juny, al vespre, i ha comptat amb la participació del director general de TRAM, Humberto López Vilalta, i el director gerent de TRAM Operadora, Joaquim Bestit.
El relat col·lectiu “La transformació”, iniciat pel Yannick Garcia, amb la participació dels usuaris del tramvia: Alba Baroja, Òscar Bermell, Ramon Campoy, Isabel García, Nil Lobato, Lina Malagarriga, Elena Romagosa i Sílvia Vázquez, ha guanyat la 5a edició de la TRAMa. En la valoració del relat guanyador, el jurat, format per David Guzmán (periodista), Montse Serra (periodista), Xavier Serrahima (escriptor) ha tingut en compte la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que estipula que el tramvia aparegui a la narració.
L’acte, conduït per l’escriptor i periodista del diari ARA i concursant de la primera edició de la TRAMa, Jordi Nopca, ha comptat amb la participació de quatre dels cinc escriptors i escriptores que van iniciar els relats del concurs de la TRAMa 2018: Yannick Garcia, Gemma Lienas, Najat El Hachmi i Pau Joan Hernàndez. De manera col·laborativa i en directe, els autors de la TRAMa han realitzat una demostració de creació literària amb la participació del públic assistent.
Premis per a totes les persones participants
Totes les persones inscrites i participants al concurs de la TRAMa que han escrit almenys un fragment vàlid han estat obsequiats amb una targeta T-10, l’oferta d’un 20% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals programats pel Laboratori de Lletres durant el 2018 i una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari ARA.
Els coautors del relat guanyador de la cinquena edició de la TRAMa han obtingut una targeta T-trimestre d’una zona, valorada en 145,30 euros i han pogut participar en el sorteig d’una bicicleta elèctrica valorada en 800 euros. A més, el Laboratori de Lletres ofereix a tots els guanyadors el curs presencial “Imagina i escriu”, sessió única i exclusiva de tres hores durant 2018, una llibreta d’exercicis i un 25% de descompte en qualsevol dels cursos presencials o virtuals del 2018.
El Tramvia de Barcelona, al centre del relat
En aquesta edició, organitzada per TRAM i ATM, amb la col·laboració de Quatre Ratlles, han participat un total de 150 persones usuàries del Tramvia de Barcelona, les quals han elaborat fins a 15 relats en un procés de creació literària desenvolupat del 4 al 31 de maig. A partir dels paràgrafs inicials dels cinc escriptors professionals participants en aquesta edició, es van crear 15 relats diferents.
El concurs la TRAMa 2018 està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc