Trapezi 2015 aposta per la renovació artística i els espectacles de carrer

La capital del Baix Camp es prepara per rebre, del 7 al 10 de maig, la visita massiva d’espectadors d’arreu amb una programació variada en estils, disciplines i formats i per a totes les edats

Trapezi 2015, Fira del Circ de Catalunya, s’instal·la a Reus del 7 al 10 de maig. Després de clausurar el 2014 amb prop de 100.000 visitants, Trapezi presenta una Fira plena de noves propostes amb el clar objectiu de continuar impulsant tant l’autoria catalana com la creació estatal i internacional per esdevenir l’aparador artístic circense a Catalunya. 42 espectacles de qualitat basats en la divergència de formats – carrer, sala i cabaret – conjuguen una programació formada per 42 companyies de 10 països que destaca pel seu caràcter festiu i alegre.

Trapezi no només recolza i promociona la creació i exhibició de les produccions catalanes de circ, sinó que des dels seus inicis lluita per la internacionalització d’aquestes. Enguany, la programació compta amb 28 espectacles nacionals que inclouen tant companyies emergents com formacions ja referents del sector.

També, amb la finalitat d’apropar-se més al mercat espanyol, Trapezi programa aquest any més companyies de l’Estat, no només per propiciar l’intercanvi entre creacions catalanes i estatals sinó també pel fet de crear sinèrgies amb altres festivals o fires d’Espanya i ser més visibles com a mercat circense a l’Estat Espanyol. Enguany, podrem gaudir d’un total de 9 produccions procedents de Galícia, País Basc, Madrid i Andalusia.

A més a més, Trapezi 2015 continua apostant per la internacionalització, no només a nivell de programació sinó d’intercanvi. 5 espectacles internacionals i la participació en xarxes com Autopistas, Circusnext i Camins Emergents posicionen la Fira com a finestra per veure espectacles de circ d’arreu i aposta, d’aquesta manera, per la internacionalització de companyies catalanes fora de l’Estat.

Per últim, les activitats dedicades als professionals, organitzades amb el suport de l’Àrea de Mercats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Servei de Desenvolupament Empresarial del mateix departament i de l’Institut Ramon Llull, amplien un dia més la seva programació passant d’una a dues jornades -divendres 8 i dissabte 9 de maig-, en les quals els professionals podran gaudir de trobades, xerrades, presentacions, mostres d’algunes companyies, etc.

Etiquetes:
, ,