Trenta-un espectacles i projectes de circ es disputen els deu premis Zirkòlika de circ

Els guardons es lliuraran durant una gala-espectacle aquest dimarts 17 de desembre que inclourà 12 números de circ i 20 artistes a la pista

Un total de 31 projectes de circ, entre espectacles, artistes i iniciatives per a la projecció de les arts circenses, estan nominats a un dels 10 premis de circ Zirkòlika. Aquests guardons es lliuraran el pròxim dimarts dia 17 de desembre a la màgica carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona. La gala ‘Nit de Circ’ inclourà també un espectacle amb 12 números de circ presentats per un total de vint artistes. L’artista Jesse intentarà batre un rècord mundial mantenint el seu cos en bandera a la perxa xinesa durant més d’un minut i superar la marca del xinès Shang.
Dirigit per Jordi Purtí i presentat pel pallasso Marcel Gros, el programa de l’espectacle Nit de Circ es basa en una selecció de números o projectes premiats l’any passat (Psirc, Zirkus Frak i Tub d’assaig 7.70) i d’altres números de circ convidats expressament per l’ocasió. Entre els artistes que actuaran hi ha les acròbates Niedziela i Emily Swider Raluy (equilibris al monocicle), Elena Zanzu (trapezi balanç), Ayal Benin (Frisbee–malabars), Las Divinas (Trio musical), Niño Retrete (clown), Duo Laos (mà a mà) i Francisco Rojas ‘Dyvinetz’. Aquests dos últims artistes arriben directament del dinner show Palazzo, a Berlín, per actuar a Barcelona.
També està previst durant la gala tenir un emotiu record per al palllasso Joan Montanyès ‘Monti’, que va morir el passat mes d’abril. Els pallassos Fulgensi Mestres i Oriol Boixader, actualmente de gira amb el Roncalli (Alemanya) hi han col·laborat.
Les entrades es poden adquirir a través de Ticketea.com o al telèfon 902.044.226.. També es podran adquirir una hora abans de començar la funció a les taquilles del Circ Raluy.
Les nominacions
En relació als premis, amb dues nominacions hi ha les companyies La Tal, per Incredible Box (millor espectacle de circ de carrer i millor posada en escena), Atempo, per Invisibles (millor espectacle de carrer i millor música original), Leandre, per Rien à dire (millor espectacle de sala i millor director), Marcel et ses Drôles de Femmes, per Miss Dolly (millor espectacle de carrer i millor número de circ), Baró d’Evel Cirk, per Mazùt (millor espectacle de sala i millor música), Animal Religion (millor número de circ i millor companyia novell), Proyecto Otradnoie, per Otradnoie.1 (millor música original i millor posada en escena) i Nacho Ricci (millor posada en escena i millor artista novell).
També estan nominats Kerol, Joan Català, Toti Toronell i Nacho Flores, els directors Joan Ramon Graell, Xavier Erra, Leandro Mendoza i Roberto Oliván, i les companyies Cridacompany, Escarlata Circus , Dulce Duca, Capicua, Trio Bolondo, Fet a mà, Circo Alegría, Los Galindos, Circo Afilado, Sisters Company i Hotel Iocandi. En la categoria a la millor iniciativa per a la projecció del circ han estat nominats l’Escola de circ Rogelio Rivel, Javier Sainz Ediciones, La Central del Circ i La Crica.
Els premis, que atorga un jurat format per nou persones, reconeixen els millors espectacles, artistes i iniciatives per fomentar el circ. Aquestes són les nou categories: millors muntatges de sala, carpa, carrer; millor número de circ, millor dirección, millor música original; millor posada en escena; millor companyia novell i millor iniciativa per a la projecció del circ a Catalunya. La desena categoria correspon al públic, que durant la gala podrà votar als seus candidats.
Els premis Ziròlika de circ són un reconeixement al treball artístic i guardonen les millors propostes i artistes circenses coproduïts o sorgits del nostre país. Els premis Zirkòlika són el testimoni que serveix per difondre el gran treball que s’està fent en aquest gènere artístic a Catalunya.