Tres companyies irlandeses seran presents a la FiraTàrrega gràcies a un conveni amb el govern D’aquest país

La mostra segueix col·laborant amb les arts escèniques d'arreu d'Europa

Des de fa anys, FiraTàrrega col·labora amb els governs de diferents països per portar a Tàrrega una mostra de les seves companyies, que aprofiten el gran aparador que és la Fira per donar-se a conèixer al públic general i professional. Alhora, aquest intercanvi també afavoreix la presència a la Fira de nombrosos programadors i professionals estrangers que volen estrènyer contactes amb els agents culturals del país.

Així, si L’any passat la Fira va llençar una mirada a les arts escèniques del Québec i fa dos va col·laborar amb L’Arts Council britànic, aquest any obre la seva mirada a les arts de carrer D’Irlanda. A través D’un conveni de col·laboració amb L’Arts Council i Culture Ireland, FiraTàrrega acollirà una mostra de la creació escènica D’aquest país amb la presència de tres produccions de carrer.

D’una banda, la companyia Dance Theatre of Ireland presentarà Block Party, una coreografia lúdica que fusiona dansa, música i arquitectura. Sis ballarins i tres percussionistes protagonitzen aquest espectacle on diverses peces de construcció infantil dimensionades a escala humana són els principals elements D’aquesta proposta de dansa contemporània de carrer.

Dance Theatre of Ireland amb Block Party

La Fira comptarà amb la presència de Fidget Feet, una companyia que des de L’any 2000 s’ha especialitzat en propostes, tant de sala com a L’aire lliure, que combinen dansa i circ contemporani. La companyia portarà a Tàrrega la seva última producció, Hang on, un muntatge molt tècnic i més proper a la dansa aèria.

Tumble Circus, especialitzada en circ de carrer, desembarcarà a Tàrrega amb Up Above, un espectacle de caire antològic que recull els millors moments de la seva trajectòria artística dels darrers deu anys. Circ extrem D’alt nivell amb un humor enginyós, acrobàcies còmiques i trucs aeris arriscats a set metres D’alçada sobre el nivell del públic.

Tuble Circus amb Up Above

Aquestes són només algunes de les companyies que estaran presents a la Fira. La programació oficial inclou més de 80 companyies, nacionals i internacionals que, del 9 al 12 de setembre, presentaran a Tàrrega els seus muntatges, produccions que abracen tots els gèneres i disciplines.

Etiquetes: