Tres concerts en espais públics obren aquest dissabte la quinzena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon

Albert Bello Trio i Catgipsyjazz actuen aquest dissabte a Vilallonga de Ter, Llanars i Molló

El jazz manouche d’Albert Bello Trio i Catgipsyjazz servirà aquest dissabte per obrir la quinzena edició del Festival de Música de la Vall de Camprodon. Aquestes dues formacions seran les encarregades de fer, als carrers de Vilallonga de Ter, Llanars i Molló, les actuacions de presentació que el festival proposa des del 2011 per tal de donar a conèixer el festival als veïns dels municipis i acostar les propostes musicals. Si en els darrers anys s’havia apostat per música vocal, aquest any les actuacions seran de jazz manouche o gipsy swing, un moviment que ha tingut una gran expansió arran de la popularització del swing. Albert Bello Trio i Catgipsyjazz són dues formacions de referència en el món del jazz manouche amb músics amb àmplia trajectòria.

A Vilallonga de Ter l’actuació es farà a la 1 del migdia a la zona esportiva, a Llanars a 2/4 de 6 de la tarda a la piscines i a Molló a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Major.

El jazz manouche o gipsy swing va néixer d’una trobada màgica: la guitarra de Django Reinhardt i el jazz americà dels anys 30. Fruit d’aquella trobada, és una música de ple dret, amb les seves pròpies característiques d’estil i amb infinites variacions.

Aquestes actuacions de presentació precedeixen els concerts del festival que començaran el diumenge 10 d’agost amb el concert de Joan Dausà a la sala de Ball de Llanars. Pel festival també hi passaran Gemma Humet i Toni Xuclà que actuaran a l’església de Sant Miquel de Setcases el divendres 15 d’agost, El Petit de Cal Eril que presentarà les seves cançons a la Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter el diumenge 17 d’agost i el concert de Sanjosex que tancarà el festival el diumenge 24 d’agost a la sala de ball de Molló. Les entrades pels concerts es poden adquirir a les oficines de la Mancomunitat de la Vall de Camprodon, als ajuntaments de Llanars, Setcases, Vilallonga de Ter i Molló o al telèfon 972740936.