Tres projectes finalistes opten al Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

Jambo Bwana de Manel Dueso i Almirall, Realpolitik de Carles Fernández Giua i F.R.A.U d’Albert Arribas són els finalistes

El jurat del Premi Quim Masó 2015 ha seleccionat tres propostes, entre les 25 presentades, com a finalistes de la novena edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral.  El guanyador rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s’estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure’s a l’edició 2016 del Temporada Alta.

Els tres projectes finalistes són “Jambo Bwana” de Manel Dueso i Almirall, “Realpolitik” d’Elies Barberà i de Carles Fernández Giua i “F.R.A.U” d’Albert Arribas. El text de Manel Dueso, reflexiona sobre l’ensorrament de la nostra societat pel gran pes de la corrupció, la deshumanització, la xenofòbia i el nou esclavisme econòmic i social, explicat a partir de la història de tres dones. El segon finalista, “Realpolitik” és una comèdia en clau de farsa escrita per a Teatre de l’Enjòlit sobre un grup de gent que descobreix que pot millorar la realitat donant una bufetada a certes persones que s’aprofiten de la seva posició de poder i aconseguint que aquestes persones modifiquin la seva conducta per a bé de la societat. Finalment, “F.R.A.U” és l’escenificació del llibre “Quadern del Frau” d’Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant la propera temporada 2015/2016, i on Balasch ha recollit i reescrit tota la seva obra.

La proclamació del guanyador del IX Premi Quim Masó es farà el dimecres 21 d’octubre a les 20 h, a la sala La Planeta, en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte obert al públic que comptarà amb l’actuació musical de Mercè Martínez (veu), Andreu Gallén (piano) i David Bayés (contrabaix) amb fragments de l’espectacle “Cantar al desamor”.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus  projectes i representar-los als escenaris del país. L’any passat el Premi va assolir el rècord de participació de les darreres edicions amb un total de 48 produccions teatrals presentades.

El Premi està impulsat per la família Masó,  l’empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona, el Grup Proscènium-Sala La Planeta, i l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta.