Tres propostes opten al Premi Quim Masó a projectes de producció teatral

Quan la pluja deixi de caure, d’Andrew Bovell produïda pel Teatre Atrium, La visita de la bella dama de Friedrich Dürrenmatt de la mà de Farres Brothers i cia i Medusa, de La Virgueria, són les finalistes

Redacció.- El jurat del Premi Quim Masó 2016 ha seleccionat tres propostes, entre les 20 presentades, com a finalistes de la desena edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral. El guanyador rebrà una dotació de 40.000 € i el muntatge s’estrenarà a Temporada Alta 2017 i es podrà veure també al Teatre Nacional de Catalunya.

Els tres projectes finalistes són Quan la pluja deixi de caure d’Andrew Bovell produïda pel Teatre Atrium, La visita de la bella dama, de Friedrich Dürrenmatt de la mà de Farres Brothers i cia, i Medusa, de la companyia La Virgueria. El text del dramaturg australià Andrew Bovell relata la vida d’una família al llarg de 80 anys, del 1959 al 2039 i la història es desenvolupa de manera no lineal, a través de diversos temps, accions i espais diferents. A La visita de la bella dama, Farres Brothers i cia planteja, a partir d’aquest clàssic del segle XX, un espectacle d’humor negre, per a una actriu i moltes titelles. Per últim, Medusa, agafa com a punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska, un artista molt singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, que planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat.

La proclamació del guanyador del X Premi Quim Masó es farà el dimecres 26 d’octubre a les 20h, a la sala La Planeta, en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte obert al públic presentat per l’escriptor Josep Maria Fonalleras i que comptarà amb l’actuació musical d’Anna Moliner, Premi Butaca a la Millor Actriu de Musical per la seva interpretació a Boscos Endins.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l’actor, director i productor teatral Quim Masó, és l’únic premi a Catalunya que finança la producció d’espectacles teatrals en llengua catalana. Un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus projectes i representar-los als escenaris del país. Enguany, el jurat del premi està format per: Josep Domènech, director de produccions de Bitò, Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, Margarida Casacuberta, professora i investigadora de literatura contemporània de la Universitat de Girona, Pere Puig, director de la sala La Planeta, Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona, Andreu Gomila, director de Timeout Barcelona i Laura Serra, cap de cultura del diari ARA.

El Premi està impulsat per la família Masó, l’empresa Bitò Produccions, la Llibreria 22 de Girona, el Grup Proscènium-Sala La Planeta, i l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del Teatre Nacional i Temporada Alta.