Tres propostes per a tota la família arriben aquest cap de setmana a Temporada Alta

Babou Cham i Carlota Subirós presenten La Llavor del Foc, un espectacle amb mites d’arreu del món sobre l’origen de la vida

Temporada Alta acull aquest cap de setmana tres propostes de teatre familiar i per a tots els públics: La llavor del foc, una obra de Carlota Subirós i Babou Cham que es va estrenar l’any passat al Festival, Alícia al País de les Meravelles, una versió de Marta Buchaca sobre el clàssic de Lewis Carroll i Avui fem pop, la tercera part de la trilogia que el col·lectiu Orelles de Xocolata ha presentat a Temporada Alta i que proposa acostar al públic familiar èxits de The Beatles, Michael Jackson i Alaska & Dinarama, entre d’altres. Els tres muntatges es podran veure diumenge 3 de desembre i s’inclouen dins la programació d’El Planter, el segell de qualitat de Temporada Alta que agrupa la programació familiar del Festival.
La llavor del foc, obra escrita per Babou Cham i Carlota Subirós, que són, respectivament, l’intèrpret i directora del muntatge, és un espectacle ple de poesia, música i imaginació. Com va aparèixer la vida a la terra? D’on neix un arbre? I un ou? L’únic protagonista de La llavor del foc és el Viatger, un enigmàtic personatge que visita les classes dels nens i nenes de les escoles per explicar-los una pila d’històries sobre l’origen del món. Històries que recullen mites de cultures tan aparentment allunyades entre si com les de l’Àfrica central, l’Índia o Grècia. Un espectacle coproduït per Temporada Alta 2016 que convida infants i adults a gaudir del diàleg entre cultures i a donar resposta a les grans preguntes de la història de la humanitat. 8 o 9 històries mostren diferents maneres d’encarar un mateix tema des d’una perspectiva que vol situar-se al marge de tot raonament científic, sobre l’origen de l’univers i el de les espècies que poblen el nostre planeta.
A banda de la funció per a tots els públics a la Sala La Planeta, La llavor del foc també s’emmarca dins el programa A TEMPO, Arts i Formació, que proposta, entre d’altres coses, que les escoles i instituts de Salt i Girona puguin sol·licitar que alguns espectacles es representin a les aules, muntatges que tractin temes d’actualitat particularment rellevants per a treballar els valors amb joves i infants. És el cas d’aquest muntatge que permet parlar del diàleg entre cultures i tradicions, així com de les migracions, i que es representarà en classes d’infants de 4t i 5è de primària de Girona i Salt.
Alícia al País de les Meravelles es podrà veure al Teatre Municipal de Girona el diumenge 3 de desembre a les 17.00h de la tarda. Marta Buchaca presenta aquesta versió lliure a partir de l’obra de Lewis Carroll amb direcció de Jordi Andújar. El dia que l’Alícia fa deu anys, li regalen el seu primer mòbil. El conill blanc, però, l’hi roba i ella haurà de recórrer el país de les meravelles fins arribar al palau dels mòbils per recuperar-lo. Ho aconseguirà? Amb aquest viatge, l’Alícia s’adona que no pot viure com fins ara, que enganxada al mòbil es perd moltes coses, com el valor de la imaginació i de la lectura. Després d’emocionar-nos amb Litus, la dramaturga Marta Buchaca s’ajunta amb Viu el Teatre per presentar una Alícia rabiosament contemporània i actualitzada. Una versió del mite de Lewis Carroll amb la qual és impossible que grans i petits no s’identifiquin i reflexionin. Una comèdia musical que farà riure, emocionar i gaudir a tota la família.
I per últim, la darrera proposta familiar del cap de setmana es podrà veure el diumenge a les 18.00h a la sala de concerts La Mirona. Després de Funky Funky! i I Love Rock&Roll!, arriba la última part de la trilogia d’Orelles de Xocolata, Avui fem pop, que té com a objectiu apropar els més petits a la música moderna i ferlos ballar fins a l’extenuació. A través de grans hits del pop universal com The Beatles, Michael Jackson o Alaska & Dinarama aquest espectacle fa ballar tota la família. Una experiència multisensorial que sacsejarà petits i grans al millor ritme i acabarà amb una gran xocolatada popular. Avui fem pop és un muntatge recomanat per a nens i nenes a partir de 5 anys i inclou un taller de bateria a càrrec del Taller de les Músiques i dirigit a nens i nenes d’entre 5 i 11 anys.

Etiquetes: