Tret de sortida a les nits d’estiu al Museu d'Història de Catalunya

Koko Jean & The Tònics obren dimecres el cicle Jazz al terrat, una meravellosa combinació de música, llum i cultura

El primer de juliol el cicle puja la persiana amb la presentació de Koko-Jean & The Tònics, una banda de soul, blues i un polsim de funk que beu del millor d’aquestes escenes i ho concentra atòmica, única i meravellosament.

 

KOKO JEAN & THE TÒNICS

Són la nova cara de quatre artistes molt actius, de mons sonors diversos que connecten perfectament i amb un groove descomunal. Serviran un combinat refrescant de ritmes afroamericans. Koko-Jean —cantant dels arrasadors The Excitements—, aconsegueix encomanar al públic el ritme més brut del blues i el funky quan cal pujar la temperatura. Una “band líder” explosiva i emocionant. A la bateria un màster del rock i el jazz, el suec Anton Jarl (Los Mambo Jambo, Flamingo Tours, The Stamp). Ell és ferotge i amb un “beat” replet de groove; Dani “Patilles” Baraldés, guitarra endimoniadament camaleònic i prolífer que, de ben segur, tothom ha escoltat amb Dani Nel·lo i La Banda del Zoco, Macaco o Jarabe de Palo. I per últim però no menys important, al hammond no podria ser altre que Victor Puertas, un dels millors músics de blues de Barcelona i membre de bandes com Suitcase Brothers, Big Mama o Vermouth Time.

 

 JAZZ AL TERRAT

Cada dimecres, de l’1 de juliol al 5 d’agost, el cicle ‘Jazz al terrat’ ens duu de viatge en l’espai i en el temps a través dels ritmes emblema de la música popular afroamericana.  Més enllà del jazz, el cicle recorre gèneres sempre vitals com el swing, el boogie woogie, el jazz groove, el rhythm & blues, el soul jazz i el funk a través de les variades actuacions de sis bandes sorgides de la nova escena barcelonina.

Per fer-ho, el museu s’ha recolzat en la inestimable expertesa de Jazz Terrassa i la col·laboració del restaurant 1881, que contribueix a arrodonir la cita permetent als assistents gaudir de la música i de les vistes del port i de la ciutat de Barcelona de nit mentre prenen una copa o fan un petit tast.