Triple Disc de Platí per als Sopa de Cabra

Per les 130.000 còpies venudes del disc Ben Endins

Girona.- Els Sopa de Cabra han recollit avui en el marc del programa “És nadal al món” de RAC1 i de mans de Salvador Escribà, director de Salseta Discos, el Triple Disc de Platí per les 130.000 còpies venudes del disc Ben Endins, que el certifica com el disc de pop rock en català més venut de la història.

El passat 10 de maig, dia en que se celebraven 30 anys de la publicació del Ben Endins, Sopa de Cabra va començar a anunciar els actes que formarien part d’aquest aniversari. D’entrada, una llarga gira commemorativa que ha recorregut amb molt èxit els grans escenaris musicals del país i que s’allargarà fins al novembre de l’any vinent. També la publicació de dues noves versions col·lectives dels seus clàssics “Si et quedes amb mi” amb Santi Balmes, Suu, Alguer Miquel, Judit Neddermann, Joan Dausà i Beth, i “El boig de la ciutat” amb Álvaro Soler, Alfred García i Ramon Mirabet. En la mateixa línia, el 3 de desembre, Sopa de Cabra publicava una edició especial i limitada en  format de triple vinil i doble cedé que incloïa sis noves cançons enregistrades al mític concert de Zeleste, que va entrar directe al #46 de la Llista dels discos més venuts de l’estat espanyol.
Finalment, Sopa de Cabra va anunciar una gran final de festa, una gran culminació d’aquest aniversari tan especial, al Palau Sant Jordi el 26 de novembre de 2022. Els gironins tornaran al Palau Sant Jordi onze anys després d’aquelles tres nit memorables que van viure al setembre del 2011.
Just després d’aquest concert, Sopa de Cabra farà una aturada indefinida per tal de poder preparar noves cançons.

BEN ENDINS – RETRAT D’UNA GENERACIÓ
El disc Ben endins va ser enregistrat en directe a la Sala Zeleste -actualment Sala Razzmatazz- de Barcelona el 21 i 22 de febrer del 1991 i va ser publicat el 10 de maig del mateix any. A part de les cançons enregistrades en directe, aquest treball també incloïa 5 cançons inèdites d’estudi. En total, un doble LP de 19 cançons que va marcar un abans i un després en la trajectòria del grup, però també en la història de la música cantada en català. “Si et quedes amb mi”, “El boig de la ciutat”, “L’Empordà” o “Mai trobaràs” i el crit de guerra “Bona nit malparits!” pronunciat per primera vegada en aquells dos concerts, han transformat Sopa de Cabra en una banda de capçalera imprescindible per entendre la música catalana actual.