Tros, la novel·la de Rafael Vallbona, arriba a la gran pantalla

La pel·lícula és candidata als XIV Premis Gaudí

Redacció.- Tros, el llibre de l’escriptor Rafael Vallbona que Pagès Editors va publicar el 2017 com a obra guanyadora del XXVè Premi Ferran Canyameres de Novel·la, arriba aquesta setmana a la gran pantalla.
Es tracta d’una pel·lícula homònima del director Pau Calpe Rufat que s’estrenarà als cinemes aquest 25 de febrer i que compta, entre altres, amb els actors Roger Casamajor, Pep Cruz, Eduard Muntada i Ana Torguet Pena.
Es tracta d’un drama amb aparença de thriller ambientat al món contemporani i rural de les terres de Ponent, un món en decadència, despoblat, envellit, poc present al cinema, excepte caos com el d’Alcarràs, de Carla Simon, triomfadora a la Berlinale d’aquest any. A la literatura, el món rural hi ès més present, un exemple d’aixó ès el Festival MOT que en aquesta edició es dedica a la literatura i la ruralitat durant el mes de març a Olot i Girona: sota el lema “Al camp”.
La cinta és una coproducció de TV3 amb Galápagos Media i CepaAudiovisual (Argentina), amb la col·laboració del’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).  Tros ha sigut rodada a les comarques del Segrià. Principalment als pobles d’Alcanó i de Sarroca de Lleida.