Turisme Gironès estrena "Passejades Culturals", per descobrir l'encant del pobles de la comarca

Una nova proposta per descobrir 6 municipis de la comarca de la mà d'un guia oficial de turisme

 

Redacció.- Passejades Culturals començarà el 5 de juliol a Llagostera i conclourà el 27 de novembre a Sant Julià de Ramis. Durant aquests mesos el visitant tindrà 27 oportunitats per descobrir diferents municipis amb encant de la comarca del Gironès.

La presentació s’ha portat a terme avui, a Sant Julià de Ramis, en el marc del poblat ibèric – Castellum Fractum – a càrrec de Quim Roca, Vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i Neus Vila, cap d’Àrea de Turisme i Marc Puigtió, Alcalde del municipi. A més s’ha comptat amb la presència d’empresaris del sector turístic, els guies oficials de Turisme i, també, representants electes dels diferents pobles participants en aquesta edició.

Marc Puigtió, ha donat la benvinguda a la presentació i ha agraït, en nom del sis municipis, la feina de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, per tal de promocionar els municipis de la comarca

Durant la presentació, Quim Roca ha explicat que “Passejades Culturals és una acció que parteix del convenciment de què el patrimoni del municipi ha de ser un espai turístic de cultura i coneixement, amb un paper fonamental en la promoció del municipi i en el redescobriment de la comarca.” Roca ha destacat que “la consideració del patrimoni com un element significatiu turístic de coneixement, de dinamització social, de promoció econòmica, de cohesió i d’equilibri territorial ha estat, de sempre, una constant en l’acció del Consell Comarcal del Gironès”.

Finalment, Neus Vila ha fet el símil gastronòmic de la nova activitat presentada: “un bon plat necessita d’uns bons ingredients (recursos turístics) i uns bons cuiners (agents turístics privats i públics)”. Passejades Culturals té tots els ingredients i els bons cuiners per ser un èxit, ha afirmat Vila.

La presentació ha anat acompanyada d’una visita a la muntanya de Sant Julià de Ramis on Anna Corominas, guia oficial de Turisme, que ha realitzat una excel·lent explicació de la Talaia de Cultures de la muntanya.

L’activitat, coordinada per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, es planteja de mà dels Ajuntaments dels municipis, els empresaris del sector turístic, per tal que la sinèrgia de tots ells, pugi donar la possibilitat al visitant de comentar i compartir interessos i poder gaudir del patrimoni cultural i natural de la comarca.

Amb aquesta voluntat l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Gironès a més de consolidar-se en els seves diverses activitats permanents –amb propostes adaptades als diferents tipus de demanda–, presenta enguany, com a novetat, aquesta nova línia d’activitats, Passejades Culturals, amb una proposta organitzada en col·laboració amb els Guies Oficials de Turisme.

Llagostera, Cassà de la Selva, Madremanya, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Cervià de Ter són els pobles escollits en aquesta edició. Enguany el visitant podrà descobrir l’encant de Llagostera, amb un recorregut pel nucli antic, la torre de la presó i el centre d’interpretació Can Caciques i les Fresqueres. Sant Julià de Ramis, on es visitarà el Talaia de cultures, les ermites romàniques de Sants Metges i el poblat ibèric “Castellum Fractum”. Sant Martí Vell, per conèixer el poble medieval, l’església gòtica, visita a les vinyes del Celler Eccociwine i Santuari dels Àngels. Madremanya, per descobrir el barri vell del poble, creus de terme i llegendes del municipi. Cervià de Ter, amb un itinerari al Monestir benedictí, safareig de les dones, antic castell i camí de Sant Jaume. I finalment, Cassà de la Selva amb Ruta del suro i modernisme.

S’han programat un total de 27 sortides entre el mes de juliol i el mes de novembre. Les sortides del mes de juliol, agost i setembre es portaran a terme el dimarts i el dijous a les 18h, mentre que les sortides de l’octubre i el novembre es faran el diumenge a les 11h.

El visitant caldrà que realitzi una reserva prèvia a la sortida mitjançant la plataforma on-line a la pàgina web www.turismegirones.cat. Les sortides tenen el cost de 8€ per adults i 4€ per infants de 7 a 12 anys.