“TUTANKAMON, l’experiència immersiva” ha rebut 1.2 milions de visitants arreu del món

A Madrid la van veure 315.000 persones i a Barcelona més de 220.000 espectadors han passat per l'IDEAL per veure l'exposició digital més gran sobre l'Antic Egipte

Redacció.- L’exposició més visitada de l’estat sobrepassa el milió d’espectadors arreu del món. TUTANKAMON, l’experiència immersiva es va inaugurar a Madrid el setembre de 2022, a Barcelona el setembre de 2023 i ja s’ha pogut veure també a Hamburg, Viena, Stuttgart i Sao Paulo

L’experiència immersiva més rellevant sobe la civilització mil·lenària d’Egipte continuarà la seva trajectòria mundial a partir de juny i pròximament es podrà veure a Munich, Zurich, Stockholm, Shangai, Berlin i Curitiba.

Últims dies de l’exposició

Després de 9 mesos a Barcelona, l’experiència immersiva que permet als visitants viatjar en el temps a l’antic Egipte, continua la seva trajectòria mundial.

TUTANKAMON, l’experiència immersiva és una producció de Layers of Reality, SOM Produce i Stardust International, estrenada al centre d’arts MAD (Matadero, Madrid) el 2022 coincidint amb el centenari de la descoberta de la tomba de Tutankamon.

L’exposició ha guanyat tres Telly Awards, uns dels premis internacionals més prestigiosos dedicats a l’audiovisual, en la seva edició 2023, destacant la seva innovació en les categories de nous formats audiovisuals.

En la producció de les diverses sales hi han intervingut més d’un centenar de professionals d’arreu del món, entre els quals, en destaca l’estudi de referència mundial Sila Sveta, en la pel·lícula immersiva i la pel·lícula de realitat virtual 360º.

La curadoria de l’exposició ha anat a càrrec de l’historiador i periodista Nacho Ares. Llicenciat en Història Antiga per la Universitat de Valladolid i Certificat en Egiptologia per la University of Manchester, la vida de Nacho Ares es divideix entre Madrid i el Caire. Al llarg de la seva carrera, Ares ha publicat 21 llibres, 15 dels quals dedicats a la cultura egípcia.

L’IDEAL, en perspectiva

IDEAL BARCELONA és el primer centre d’Arts Digitals del sud d’Europa i compta amb 2.000 metres quadrats per a l’exhibició, producció i formació en les arts digitals.Un centre de cultura digital que experimenta amb la immersivitat a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat.

El seu emblemàtic edifici data de 1917 quan es va inaugurar el Cinema Ideal, que va ser un dels cinemes de barri més importants de Barcelona. Després, en l’any 1985, es va convertir en un plató de televisió on es van rodar programes i sèries de renom de la televisió catalana. L’octubre del 2019 va obrir de nou les seves portes com a centre d’arts digitals.

La programació generalista del centre ha comptat amb MONET, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, BARCELONA MEMÒRIA FOTOGRÀFICA (amb obra de Català-Roca, Maspons, Biarnés, Pomé, Miserachs i Colita), KLIMT, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, FRIDA KAHLO, LA VIDA D’UN MITE, PERICOT, ART EXPANDIT, DALÍ CIBERNÈTIC, TUTANKAMON: L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA, JULES VERNE 200.

Pel que fa a l’àmbit de les noves creacions en arts digitals, IDEAL es va estrenar amb POETIC ARTIFICIAL INTELLIGENCE, creada pel prestigiós estudi d’art digital OUCHH.

Durant els seus dos anys de vida, s’han programat les sessions setmanals del festival MIRA.MOV, un cicle de concerts immersius amb el festival SÓNAR i els esdeveniments propis XRedu (realitat ampliada i educació conjuntament amb la UPC) i XRdocs (primer festival del món sobre documental immersiu conjuntament amb la UPF).

El maig de 2023, IDEAL va acollir dues grans experiències immersives: NEW EAST FESTIVAL: la mostra en forma d’exposició multimèdia que va compartir treballs innovadors de fotògrafs contemporanis d’Europa de l’Est, el Caucas i Àsia Central i PERELADA 100: ELS SENTITS DE LA HISTÒRIA, una degustació de vins completament immersiva que recorre la història d’un dels cellers més importants de Catalunya. Un viatge des del Poblenou al cor de l’Empordà amb tots els sentits.

Sobre Layers of Reality

LAYERS OF REALITY és un estudi pioner en la creació de continguts de realitat ampliada, oferint experiències memorables, significatives i transformadores. L’any 2019 inaugura el seu centre de creació i exhibició de referència, IDEAL BARCELONA, el març de 2022, inaugura MAD (Madrid Artes Digitales) a Matadero de Madrid juntament amb SOM PRODUCE i STARDUST INTERNACIONAL i el març de 2024 inaugura BOMBAS GENS, Centre d’Arts Digitals a València.

Entre les produccions més rellevants de LAYERS OF REALITY en destaquen KLIMT, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA (amb Exhibition Hub) i FRIDA KAHLO, LA VIDA D’UN MITE (amb Frida Kahlo Corp.), DALÍ CIBERNÈTIC (amb la Fundació Gala Salvador Dalí), ELS ÚLTIMS DIES DE POMPEIA i TUTANKAMON, L’EXPERIÈNCIA IMMERSIVA (amb Madrid Artes Digitales) que actualment es poden veure actualment arreu del món.

Etiquetes: