TV3 estrena la sèrie ?10 cites’

Aquest espai compta amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

La nova sèrie tracta les vivències de les parelles lingüístiques i s’emetrà per primera vegada a TV3 el dilluns 29 de setembre
?10 cites’ és una sèrie de 13 capítols, de 15 minuts de durada cadascun, que ensenya històries de convivència entre parelles lingüístiques, una pràctica habitual del programa de Voluntariat per la Llengua que cada vegada té més participació i que consisteix a posar en contacte voluntaris que volen llançar-se a parlar català i voluntaris que parlen català habitualment i volen ajudar els primers. Les parelles es comprometen a tenir 10 cites com a mínim per parlar de les seves coses. D’aquí surt el títol del programa.
Els temes que articulen cada programa giren al voltant D’accions quotidianes com poden ser comprar i vendre, anar al metge, el vestuari, el menjar, L’esport, L’oci, anar al banc, les tradicions, les feines del camp, oficis diversos, la casa, L’escola, etc.
Els objectius de ?10 cites’ són fomentar L’ús social de la llengua catalana, donar a conèixer el voluntarisme lingüístic com a bona pràctica social i cultural, introduir la idea de conviure en normalitat entre individus de procedències diverses i entretenir amb un to fresc i desenfadat, però sempre respectuós amb la llengua.
?10 cites’ és una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Media 3.14 / Mediapro. Compta amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat.