Txarango organitza la segona edició del festival Clownia el 26 i 27 de juny a Sant Joan de les Abadesses

Txarango, La Pegatina, Aspencat, els francesos Babylon Circus i els suecs Hoffmaestro encapçalen un cartell centrat en la millor música festiva europea del moment

El festival Clownia 2015 tornarà a ser una petita ciutat formada per tres escenaris. Un escenari gratuït a la Plaça Major del poble que va veure néixer Txarango, on hi actuaran el jove grup de pop rock Cybee, els festius El Son de la Chama, les veus negres de les Sey Sisters i els especialistes de la festa major Oquestra Di-Versiones.
Els altres dos escenaris, Àgora i Escenari Principal, dins del recinte de Clownia, acolliran els grups més representatius de l’escena festiva actual. A l’Àgora hi actuarà la dama de la música festiva, Amparo Sánchez, els veterans de l’escena barcelonina Zulú 9.30 i els tradicionals Randellaires. També s’hi podrà veure Leo Bassi que presentarà l’espectacle antològic “The Best of Leo Bassi”, el pallasso Catástrofer i l’especialista en fer somriure, Tinixara. El resident d’aquest espai tornarà a ser Dj OGT.

Els plats forts musicals passaran de nou per l’Escenari Principal. Txarango exerciran d’amfitrions i faran una de les poques actuacions que faran enguany al principat. La Pegatina presentarà les cançons del seu cinquè disc, que estarà acabat de sortir del forn. Els francesos Babylon Circus, un dels noms imprescindibles als grans festivals europeus, mostraran el seu mestissatge festiu, també molt relacionat amb l’imaginari del circ. També de fora vindran els suecs Hoffmaestro, amb una proposta molt festiva i compromesa que barreja ska, soul, hip hop, reggae o punk. Els acompanyaran Aspencat, el gran grup valencià del moment, i els clàssics Gertrudis, que faran un dels quinze concerts de retorn programats per a celebrar el seu quinzè aniversari. També es podrà gaudir d’El Niño de la Hipoteca y Los Ratones amb el seu espectacle que barreja humor i bones cançons i d’un dels grups valencians més emergents del moment, Zoo.

Enguany, Clownia torna a convidar una associació o col·lectiu solidari que treballa per la població oprimida. El col·lectiu de circ gallec Pallasos en Rebeldía pren el relleu de Pallassos Sense Fronteres com a associació convidada a Clownia, i rebrà un percentatge dels beneficis de la moneda del festival, el Clown.

Els abonaments pels dos dies de festival més zona d’acampada de Clownia es poden comprar des del 17 de febrer a les 13h al web www.clowniafestival.cat.

El concepte Clownia és una ciutat que engloba l’imaginari de Txarango i que pretén acollir les millors propostes festives nacionals i internacionals.