Ulls 2009, 3r Festival Barcelona Cultura

El Festival acull tallers, espectacles, cursos i cinema

El programa del festival ULLS 2009, que se celebra del 14 al 18 D’octubre a Barcelona, està dividit en quatre cicles segons el tipus D’activitat i L’espai on es realitza. Ulls 2009 vol establir un pont entre Europa i Amèrica Llatina. A través D’espectacles de teatre, dansa i música, el festival es converteix en una proposta nova i moderna de festivals D’arts escèniques. Ulls 2009 recórrer les últimes tendències en cultura contemporània, posant com a referència la qualitat i la innovació.

ULLS ART CAFÈ
Tallers, performances, música, lectura i gastronomia
Lloc: Palau de la Virreina
Data i hora: del 14 al 18 D’octubre de 10 h a 18 h

La Virreina acull diferents activitats per a tota la família: tallers infantils, performances, instal·lacions, un espai de lectura i un bar amb cuines del món.

Programació:
Taller infantil amb Lupita Mundi, música de la mà de Dj Démodé o el grup de percussió brasiler Mandacadú. La zona de lectura ofereix una quinzena de capçaleres per fullejar mentre es degusta alguna especialitat de Mèxic, Cuba o Argentina del grup de restauració Cucumba.

ULLS EXPERIENCE
Espectacles de teatre de gran, mitjà i petit format
Lloc: Palau de la Virreina, Biblioteca Jaume Fuster i Plaça del Rei

L’escenari instal·lat a la Virreina acull cada nit una doble sessió de teatre. Les nits acaben amb una actuació musical.

Programació:
La companyia de Torí Assemblea Teatro estrena a Espanya El funeral de Neruda (teatre), la mexicana Rizoma Cultural, Código de barras (dansa-teatre) i la mexicana Master of Tears, Humo (teatre). La companyia Mabuse inaugurarà el festival amb Vino
básico (teatre visual) i Teatro El Puente, Ensueños (dansa-teatre).

ULLS DESPERT!
Cursos i classes magistrals
Lloc: Institut del Teatre i Institut Francès
Es tracta de L’apartat formatiu D’ULLS 2009. Les dues institucions ofereixen classes obertes per dialogar sobre el teatre amb reconeguts dramaturgs.

Programació:
El director teatral italià Renzo Sicco parlarà de La poètica de la història o el teatre de la realitat. El mexicà Eduardo Correa, sobre La interdisciplinarietat de les arts contemporànies i el dramaturg mexicà Ghalib Elhateb sobre la Creació del personatge contemporani com ens perfecte.

ULLS LOOK LATIN!
Cicle de cinema a L’aire lliure. Entrevista atrevida
Lloc: Plaça del Rei, Plaça del Diamant i Rambla del Raval
Data i hora: 15, 16 i 17 D’octubre a les 20 h.

Tres espais de la ciutat acullen sessions de cinema a la fresca. Després del passi de cada pel·lícula, hi haurà un debat amb L’artista.

Programació:
Documental Nas rodas do choro de Milena Sá (Brasil, 2008), curtmetratges sobre la problemàtica de la joventut a Amèrica Llatina com Rememorando de Jurgen Ureña (Costa Rica, 2008) o el documental Si nos dejan, de Ana Torres (Argentina, 2005)