'Un aire de família', l’espectacle amb més nominacions a la 20a edició dels Premis Butaca

Ahir es va celebrar la Festa Estrella Damm – Nominats Premis Butaca 2014, on es van anunciar els nominats dels premis que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han obert les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 16 de novembre.

Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà el Teatre Principal (Les Rambles, 27. Barcelona), on el dilluns 24 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Per celebrar els seus 20 anys i amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica, el Goethe Institut i el British Council, els Premis Butaca convoquen el proper 8 de novembre a l’Arts Santa Mònica (Les Rambles, 7), d’11.30 a 14.00 hores, una jornada de reflexió al voltant del teatre actual i el seu públic, amb Thomas Ostermeier (director artístic de la Shaubühne de Berlín), Declan Donellan (dramaturg, director i cofundador de la companyia Cheek by Jowl), Carme Portaceli (dramaturga i directora de teatre), Xavier Albertí (director del Teatre Nacional de Catalunya) i Lluís Pasqual (director del Teatre Lliure).

Les nominacions

El muntatge Un aire de família (Teatre Romea/Intent Produccions), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, El caballero de Olmedo (Teatre Lliure), L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29), Informe per a una Acadèmia (Gatcapat/Temporada Alta/Julio Manrique/Sílvia Pérez Cruz) i Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores (TNC).