Un clip sobre “El diari d’Anna Frank”, guanyador del primer concurs de booktrailers

Organitzat pel Departament de Cultura i Bookmovies amb el suport del Gremi de Llibreters i Liberdrac

L’equip participant sota el nom “Curt de Gambals” a través de la Biblioteca de Viladecans (Baix Llobregat) s’ha endut el guardó al millor booktrailer del jurat per un clip sobre “El diari d’Anna Frank”.
Un vídeo sobre Oldboy de Garon Tsuchiya ha estat premiat com el més creatiu i un altre sobre Momo de Michael Ende ha estat distingit amb el premi al millor guió. El bookmovie sobre L’estiu dels texans blaus d’Ann Brashares ha estat el guanyador del Premi del Públic.
Els guanyadors de cada categoria han rebut un lector d’e-books patrocinat per Liberdrac. Al concurs s’han presentat 45 equips de joves, 134 concursants, que han realitzat booktrailers de 43 llibres diferents en representació de 24 biblioteques de tot el territori català, i utilitzant tot tipus de tècniques audiovisuals.
El jurat del concurs l’han conformat professionals del món de la literatura, edició, arts escèniques, vídeo i Internet entre els quals hi havia Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya; la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, Carme Fenoll; l’escriptora Gemma Lienas; i el periodista de l’Ara, Àlex Gutiérrez.