Un concert monogràfic de L’OBC sobre Eduard Toldrà acomiada el cicle Tardes al Palau

El concert s'emmarca dins els homenatges a Eduard Toldrà amb motiu del 50è aniversari de la seva mort

El Palau de la Música Catalana oferirà el pròxim dilluns 18 de juny a les 19 h, en el marc dels homenatges a Eduard Toldrà amb motiu del 50è aniversari de la seva mort,  un concert monogràfic dedicat al compositor vilanoví que tancarà el cicle Tardes al Palau. 

El concert, una coproducció entre L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Palau de la Música, interpretat per L’OBC i dirigit pel mestre Salvador Mas,  inclourà les principals obres simfòniques de Toldrà recollides al llibre/cd ‘Eduard Toldrà. Impressions Líriques’, recentment publicat pel Centre Robert Gerhard de L’Auditori.

El Palau de la Música i L’OBC se sumen un cop més al record D’Eduard Toldrà, figura musical paradigma de L’esperit noucentista més pur i reflex D’una època i un entorn.

Salvador Mas, director titular de L’Orquestra Ciutat de Granada, és un gran coneixedor de la figura del mestre Toldrà, especialment de la seva obra per a cobla que ha enregistrat recentment amb la Cobla Sant Jordi. 

El concert començarà amb la interpretació de La maledicció del comte Arnau, Sol ixent i Camperola. La rosa als llavis, el cicle de cançons per a veu (Marta Mathéu) i l’orquestra  basada en el poema de Joan Salvat-Papasseit que du el mateix nom, clouran la primera part.

A la segona part del concert es gaudirà de la suite Lionor o la filla del marxant, una peça que inicialment havia D’il·lustrar musicalment L’obra teatral del mateix títol D’Adrià Gual però que mai no es va arribar a fer; posteriorment Toldrà va rebre L’encàrrec D’extreure?n una suite, que és la que es sentirà dilluns. Tancarà el concert Empúries, una sardana de concert per a orquestra, estrenada el 23 D’octubre de 1926 al Palau de la Música.