«Un debat de pel·lícula» tanca la X Setmana dels Rahola

L’acte de lliurament dels Premis Rahola, conduït per Marc Giró, tindrà lloc aquest dijous

Redacció.- La X Setmana dels Rahola s’ha tancat amb una entretinguda conversa protagonitzada per quatre apassionats del cinema: Isaki Lacuesta, Imma Merino, Pep Prieto i Àngel Quintana. A banda del setè art, tots ells tenen una altra cosa en comú: els seus vincles amb el periodisme. En una trobada força informal, tots quatre han aportat el seu punt de vista sobre la crítica cinematogràfica com a gènere periodístic, una especialitat que tots han practicat i que Lacuesta, a més, ha «patit» en la seva faceta de cineasta.

En un clima de confiança i complicitat —es notava que es coneixen des de fa molts anys—, han anant sorgint opinions, anècdotes, records i fins i tot alguna queixa. Tot plegat ha permès als assistents entendre què es té en compte a l’hora d’escriure una crítica de cinema i per què de vegades divergeixen tant entre elles, i també saber si realment una crítica negativa pot tenir algun efecte en la taquilla d’una estrena. Ha obert l’acte Joan Ventura, president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes.

Aquest dijous, 24 de febrer, a les 8 del vespre, hi haurà l’acte de lliurament dels XIII Premis Carles Rahola de Comunicació Local a l’Auditori de Girona. La gala, que serà conduïda pel carismàtic Marc Giró, culmina la Setmana dels Rahola i en el seu transcurs es faran públics els noms dels guanyadors de les set categories dels guardons i de la beca dels Premis Carles Rahola.

Per assistir-hi, cal inscriure’s al web www.premiscarlesrahola.cat/setmana-dels-rahola-2022/inscripcions.

Enllaç al vídeo del debat