Un important programa internacional inèdit a l’Estat s’equilibra amb l’estrena de noves produccions del país i l’impuls a la dramatúrgia catalana en una nova edició de Temporada Alta aquesta tardor

Més de noranta espectacles es podran veure a Girona, Salt i la seva àrea urbana d’octubre a desembre

Un any més, el Festival Temporada Alta de Girona i Salt es prepara per convertir-se, durant la tardor, en el focus teatral del país amb noves produccions catalanes i una programació internacional de referència que, entre d’altres, articula la porta d’entrada d’espectacles iberoamericans. La seva vint-i-tresena edició omplirà de nou diversos espais de Salt, Girona i altres localitats de la seva àrea urbana amb un programaen què no hi faltaran un bon número d’estrenes, produccions internacionals, propostes de tots els gèneres d’art en viu i per a tots els públics, inclosos els més petits.

El cartell estarà compost per una programació equilibrada entre les propostes internacionals més actuals i les noves produccions del país. En aquest sentit, es potenciarà el talent català i la jove creació i autoria, incloent una important llista d’estrenes dels nostres creadors i directors, mostrant així el bon moment que viu la dramatúrgia catalana. En aquest sentit, l’experiència positiva dels darrers anys organitzant la Setmana de Creació Contemporània, orientada al públic però també a portar a Girona professionals d’arreu del món perquè coneguin la feina del país, fa que l’aposta per la internacionalització, per convertir el festival en un referent europeu i en un espai per a la projecció de companyies del país, es repeteixi enguany.

Així mateix es consoliden les línies que han caracteritzat el festival en les seves darreres edicions, com són les col·laboracions amb altres festivals i teatres europeus (Festival Foreign Affairs de Berlin, Théâtre Garonne de Tolouse, Festival Automne de París), o bé la revalidació per segon any d’un cicle amb propostes de l’escena iberomericana. Una iniciativa que compta amb el suport del programa internacional del Ministerio de Cultura Iberescena i que té com objectiu consolidar el Festival com una de les portes d’entrada de les produccions llatinoamericanes a Europa. Està format per obres d’autors, directors i actors que han captivat als espectadors i han fidelitzat bona part del públic del festival, o bé noves apostes que encara no han actuat mai al nostre país. Enguany s’han escollit 5 produccions de 4 països, una de les quals vindrà d’Argentina: Solo, viejo y puto és un espectacle dirigit per Sergio Boris en què dos farmacèutics conversen amb dos transvestits que els compren hormones a la rebotiga, en un text en què predomina la soledat existencial.