Un juny carregat de Nits

El millor de l’última edició de les Nits, a Casa Àsia

El Festival Nits de cinema oriental comença a treure el nas i aquest mes de juny arriba amb una agenda carregada d’actes a diferents punts de la geografia catalana. Entre aquestes destaca el cicle que començarà aquest dissabte a Barcelona i que al llarg dels dissabtes de juny portarà als cinemes Girona una selecció de les millors pel·lícules que es van programar l’any passat.

A partir d’aquest 31 de maig i al llarg dels dissabtes de juny, el Festival Nits de cinema oriental de Vic tenen una cita a les vuit del vespre als cinemes Girona de Barcelona. Una any més es renova la col·laboració amb Casa Àsia per projectar a la ciutat comtal una selecció de les millors pel·lícules que es van poder veure en l’última edició del certamen, entre elles grans produccions comercials com Wu Dang i obres de narrativa quotidiana com No puedo vivir sin ti. L’entrada té un mòdic preu de 2,5 euros, 1 euro per a socis i abonats dels cinemes.

El cicle s’encetarà dissabte 31 de maig amb el film del taiwanès Leon Dai No puedo vivir sin ti, un petit film rodat en format digital en blanc i negre que va esdevenir un dels grans èxits del cinema asiàtic de 2009 i va representar el seu país als Oscar.

Dissabte 7 de juny pren el relleu la xinesa Lethal Hostage, un excel·lent thriller de Cheng Er amb complex de cub de Rubik, que combina moments de tensa calma i esclats de violència. L’hilarant comèdia japonesa Afro Tanaka, adaptació del famós manga de

Masaharu Noritsuke, arribarà als cinemes Girona el dissabte 14 de juny. La pel·lícula de Daigo Matsui, i el pentinat del seu protagonista, van enamorar el públic de les Nits, que la va convertir en guanyadora de la desena edició del festival.

Una altra de les grans aclamades l’estiu passat a Vic va ser la cantonesa Wu Dang, de Patrick Leung. Un Indiana Jones asiàtic amb espectaculars localitzacions, unes encara més espectaculars coreografies d’acció i una trama que recorda els clàssics del gènere i que es projectarà a Barcelona el dissabte 21 de juny.

I per tancar el cicle, el dissabte 28 de juny, una road movie en moto per tot Taiwan protagonitzada per disset persones de més de vuitanta anys. Go Grandriders! és un documental de Hua Tien-Hau divertit, dramàtic, molt entranyable i commovedor.

Etiquetes:
, ,