Un nou concert-xerrada del cicle «El generador», amb Dr. Truna

Aquest dissabte 6 de novembre a la Casa de Cultura

Redacció.- Aquest dissabte 6 de novembre, hi haurà una xerrada-concert amb Dr. Truna, l’alter ego d’Andrés Blasco, músic, compositor i inventor. El seu treball s’ha centrat principalment en dos àmbits: la creació de nous instruments amb materials reciclats o reutilitzats i la composició d’un llenguatge sonor i musical particular. En aquesta ocasió presenta l’espectacle TrunaX3, en el qual juga amb la idea de la multiplicació de la seva persona per projectar-se a si mateix a l’escenari, amb la complicitat sonora dels seus instruments inventats.

«El generador» es tancarà el 10 de desembre a La Marfà – Centre de Creació Musical amb la proposta de l’antipianista, terrorista sonor i artista multidisciplinari Xavi Lloses, qui realitzarà una breu acció sonora inexplicable amb elements extrets de les darreres incursions als extraradis boirosos de la música. Artefactes explosius, decibels desbocats, instal·lacions sonores, músiques especulatives, distorsions cognitives…

El cicle d’experimentació sonora, programat per Jordi Murillo, activista cultural i membre de l’Associació Cultural Ameba, ha rebut el suport de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i de l’Ajuntament d’Olot. «El Generador» no es limita a les actuacions, sinó que a través de les xerrades participatives convida el públic a integrar-se en l’acció i a conèixer i entendre millor aquesta forma d’expressió artística.

L’Associació Cultural Ameba promou el cicle d’experimentació sonora «El generador», que en aquesta tercera edició porta, entre els mesos de setembre i desembre de 2021, artistes consagrats de l’escena internacional experimental a diversos escenaris de Girona i Olot. Són quatre sessions de xerrada-concert de projectes artístics ben diferenciats que mostraran diverses maneres d’entendre i executar la música experimental.

Les entrades són gratuïtes amb reserva prèvia, que es pot fer a través de la pàgina de cada equipament o del blog de l’Associació Cultural Ameba (http://amebacultura.blogspot.com).

Si necessiteu fotografies o més informació del cicle, us podeu posar en contacte amb el programador, Jordi Murillo: meromerox@hotmail.com / 678 308 221.

PROGRAMA:

En l’espectacle Truna x 3 (TX3), l’artista presenta la maleta màgica, en una actuació en directe que li permet fondre la invenció sonora, com a lutier electrònic, combinat amb la interacció d’imatges d’ell mateix manipulant nous instruments. L’artista juga amb el play-pause-stop de dos lectors de DVD connectats a dos projectors de vídeo i al mateix temps toca amb un violoncel modificat de manera electrònica (la maleta màgica) i dos instruments inventats pel mateix artista: el toro còsmic i el faristol del futur. Aquests nous instruments tenen un timbre completament propi i són el resultat d’un procés llarg de reciclatge de materials i d’experimentació de més de trenta anys per buscar un so que l’identifiqui.

Divendres 10 de desembre, a les 19 hores. La Marfà – Centre de creació musical de l’Ajuntament de Girona
Xavi Lloses
Xavi Lloses realitzarà una breu acció sonora inexplicable amb elements extrets de les darreres incursions als extraradis boirosos de la música. Artefactes explosius, decibels desbocats, instal·lacions sonores, músiques especulatives, distorsions cognitives… Tot s’hi val a l’hora de contagiar o encendre idees inesperades i sensibilitats endormiscades.

Xavi Lloses, antipianista, terrorista sonor i artista multidisciplinari es mou en la contínua exploració de tot fenomen físic sonor i musical, en tots els seus vessants, des del conceptualisme al vandalisme, com a performer o pianista. Està absolutament absort a cartografiar aquells confins boirosos on la música perd la seva identitat i el seu rostre es dilueix en quelcom inexplicable però altament tòxic i màgic. La concepció polièdrica el porta a la realització d’espectacles i performances en què totes les disciplines de l’art entren a la partitura.