?Un país de revistes’

Al Palau Robert de Barcelona fins el proper 24 de setembre

Després de L’èxit de les edicions anteriors, el cicle L’APPEC es va crear el 1983 amb un total de 14 publicacions associades.
Actualment, n?aplega 150 que tracten temes molt diversos des D’una perspectiva catalana: política, cultura, salut, història, religió, esports, música, decoració, publicacions infantils i juvenils. L’APPEC és el primer grup de comunicació escrita en català amb 150 revistes D’informació general i especialitzada, un tiratge conjunt de 500.000 exemplars mensuals i 2 milions de lectors de revistes en català.
La comissària de la mostra, que estarà oberta fins al pròxim 24 de setembre, ha estat la periodista Laia Altarriba. L’exposició comença amb una mirada retrospectiva a les primeres publicacions en català, de les quals L’APPEC es declara hereva, n?exposa la situació actual i mostra la finestra cap al futur que obren les noves tecnologies i la professionalització de les revistes.
La mostra recull les reflexions dels set presidents que ha tingut L’APPEC sobre L’evolució de L’entitat i de les revistes en català, el sector de la indústria cultural que més ha crescut en els darrers anys. Els presidents de L’APPEC han estat Ferran Mascarell, Antoni Zabala, Manuel Sayrach, Roser Bofill, Humbert Roma, Francesc Dalmases i Lluís Gendrau.
L’apartat central de L’exposició mostra la diversitat de les publicacions periòdiques en català i com les publicacions han recollit els esdeveniments polítics i socials més rellevants, han retratat la geografia física i humana del país i han esdevingut un aparador per a L’art i la cultura de Catalunya. També s’hi fa esment de L’aposta que fan les revistes en català per ser presents de forma activa a la xarxa, amb L’objectiu de ser un producte de futur.

Etiquetes:
,