Un segon grup d'artistes s'afegeixen al cartell de la propera edició de MicroMUTEK.ES

La tercera edició s'amplia fins a quatre dies de performances, concerts audiovisuals i tota una jornada d'activitats per a professionals

Després de l’èxit de la segona edició catalana del conegut festival canadenc Mutek l’any 2011, que va doblar el nombre d’assistents, l’equip de MUTEK.ES té el plaer d’anunciar un segon grup d’artistes ja confirmats per a la tercera edició de MicroMUTEK.ES, que se celebrarà del 8 al 11 de febrer de 2012 en Barcelona. Aquesta tercera edició del microfestival s’amplia a quatre dies per poder donar cabuda a un major nombre d’artistes i programació d’esdeveniments.

La seu del festival MicroMUTEK.ES 2012 serà el bar 33/45, que acollirà els Q & A (col·loquis) amb els artistes -encara per confirmar- i l’àrea de premsa. El bar 33/45 serà també el punt d’informació del festival i el lloc ideal per trobar-se amb nous i vells amics i planificar el que cadascú farà al festival. Altres seus seran el Convent Sant Agustí, que se suma aquest any, així com els ja habituals Nitsa, Moog, Sala Apolo, i Miscel·lània.

Com sempre, MicroMUTEK.ES presentarà la secció de concerts audiovisuals A/VISIONS a la tarda, els nocturns, els seus emblemàtics concerts, a la nit, així com el programa LIVESOUNDTRACKS. Aquestes seccions artístiques estan recolzades per la secció professional diürna DIGI_SECTION que oferirà una sèrie de Q & A amb artistes, presentats per la Xarxa Bull Music Academy, una taula rodona en col·laboració amb Travelling Around Music, més debats que mai, així com una sèrie de tallers que se celebren per primera vegada. Una selecció de les activitats diürnes s’emetrà un cop més en directe en streaming, gràcies al nostre soci habitual Struments Ràdio. Tenim previst anunciar a principis de 2012 el programa professional diürn.

Aquests són els nous artistes confirmats per MicroMUTEK.ES 2012: Brandt Brauer Frick, Dokser, Lucrecia Dalt, Luomo, Nikka, Pulshar, Sant Proper i Vladislav Delay. Aquest segon grup d’artistes tanca gairebé per complet la selecció d’artistes internacionals que actuaran en MicroMUTEK.ES el 2012, molts d’ells són molt esperats.

Votada com l’actuació número en el Mutek 2010 de Mont-real, el trio alemany Brandt Brauer Frick ha continuat recollint elogis per la seva directe ple d’energia gràcies a que el resultat de la percussió i els teclats del trio és un techno centrat en el ritme i insuflat de tons rics i instrumentació d’orquestra. El seu àlbum de debut, ‘You make em reial’ (2010), que va ser un gran èxit, ha fonamentat la reputació del trio com un dels productors de música electrònica de la nova fornada més innovadors, fascinants i descaradament divertits.

La llegenda finlandesa Sasu Ripatti debuta al festival amb una doble aportació. Ripatti actuarà a la secció nocturn com Luomo, donant suport al seu nou àlbum ‘Plus’ (2011), potser el seu projecte més amable, caracteritzat per ritmes house càlids i moltes col·laboracions vocals. Ripatti també encapçalarà la secció LIVESOUNDTRACKS de cinema en directe com un més dur i experimental Vladislav Delay, un àlies amb el que aquest prolífic artista ha publicat també recentment l’àlbum ‘Vantaa’ (2011). La secció LIVESOUNDTRACKS també presenta a l’artista colombiana Lucrecia Dalt, que combina loops de guitarra amb veu.

Completen els artistes de la secció A/VISIONS anunciats en aquest comunicat l’artista barcelonina Nikka, que presentarà el seu nou projecte, Pandèmia 2.0-Experimental Digital Lab Pandèmia dóna protagonisme al microscopi com a instrument. Quan microorganismes i elements microscòpics entren en el camp de visió del microscopi el seu moviment es converteix en so perquè el públic es doni compte dels microscòpics processos que influeixen en la nostra vida diària macroscòpica.

Tot i ser un veterà de l’escena musical holandesa, Sant Proper s’ha centrat fa poc en la música electrònica. Després d’un debut exitós amb el segell Perlon el 2009, el techno visceral i torrencial de Sant Proper se suma a la seva presència escènica atractiva i extravagant, el resultat són directes memorables. Proper actuarà a la secció nocturn, en la qual també es podrà gaudir de les actuacions en directe del productor de techno argentí Dokser, i del duo local Pulshar, amb la seva música basada en el minimal/dub.

Etiquetes: