Un total de 12 espectacles conformen el FESTIU – Fringe Barcelona 2014, del 6 al 27 de juliol

La programació combina sales de teatre amb espais no convencionals; i talent de casa amb companyies internacionals

Barcelona, 20 de juny de 2014 · El FESTIU – Fringe arriba del 6 al 27 de juliol a diverses sales i espais de Gràcia i de l’Eixample. Un total de dotze espectacles d’arts escèniques i un concert es podran veure al llarg de tres setmanes. Tal i com el títol el festival indica amb l’etiqueta Fringe, el festival vol concentrar i donar visibilitat a artistes i companyies que pel seu caràcter innovador, excepcional o poc convencional, no tenen cabuda encara en els circuits comercials habituals.

Les sales que formen el festival són l’Almeria Teatre, el Teatre Akadèmia, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i el Jove Teatre Regina; i s’hi sumen altres espais menys convencionals com lED Barcelona Escola Superior de Disseny, l’Antiga Fàbrica Estrella DAMM i l’Espai Jove la Fontana. Durant el mes de juliol tindran lloc petits tastos dels espectacles als quatre mercats del barri. 

El comiat d’Amniòtic Records serà el concert inaugural 

Paradoxalment, el FESTIU – Fringe Barcelona 2014 començarà amb un comiat. El dia 6 de juliol tindrà lloc al CAT un concert molt especial, en què dirà adéu el segell discogràfic Amniòtic Records, que fins ara acollia els músics Pau Vallvé, Maria Coma, Inspira, Nico Roig i Ferran Palau. Cinc anys després del seu inici, el seu artífex, Pau Vallvé, afirma que el seu objectiu ha estat acomplert. El líquid amniòtic és on creixen els nadons dins la panxa, on agafen forma, es desenvolupen i es fan grans per estar preparats per després sortir i veure món. Ara, els projectes del segell s’han fet grans i poden caminar sols. A part del concert, com a comiat el segell ha editat un recopilatori, Amniòtic Records (2009-2014). 

Una intensa programació durant tres setmanes

El 8 i 9 de juliol, la companyia franco-catalana Collectif LYON.05 oferirà Coeurs battant comme des tambours, una obra que compta amb tres actrius que interpreten diversos personatges i reflexiona sobre el gènere femení. Els agafarà el relleu La Companyia, amb la seva proposta de dansa-teatre de Suite n.2 – Variacions d’un somni, que traslladarà els espectadors a un món oníric i es podrà veure al Teatre Akadèmia l’11 i 12 de juliol. Aquell mateix cap de setmana la companyia Línea de Tres interpretarà La Canción del Camino Viejo.

La Fàbrica Damm acollirà el dia 14 l’espectacle de circ La Bella Tour, de la companyia homònima, protagonitzat per dos pallassos que fan un espectacle en què interpreten tots els papers: d’acròbates a acomodadors. El 15 i 16 de juliol, la jove companyia Els CarmenSunyé presenten el seu espectacle-exposició Trashèdies a l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, en un format que trenca les barreres teatrals i fa itinerar el públic. 

El teatre gestual de Ticket, de la segona companyia del Tricicle, Clownic, es podrà veure al Jove Teatre Regina el 18 i 19 de juliol, un espectacle de creació pròpia de la companyia que passeja per la història del cinema d’humor. El cap de setmana del 19 i 20 de juliol, l’Almeria Teatre acollirà dos espectacles: Ñaque o de piojos y actores, d’El Replà Produccions, una reflexió sobre les fronteres del teatre; i Atracar un banco con un bote de laca, de TeatrodeCERCA, un monòleg que parla d’un atracament absurd que ens porta fins al cor d’una dona desesperada.

La peixera, de Cia. Los Jimenes, espectacle de màscara sencera que reflecteix la vida familiar dels anys 80, es podrà veure a l’Almeria Teatre el 21 i 22 de juliol. Per la seva banda, la companyia Espai Dual presentarà un espectacle dinàmic, físic i musical, Cabaret K-baræt, un còctel esbojarrat, a l’Almeria Teatre, el dia 25. 

La companyia Eleje presentarà a l’Espai Jove la Fontana el darrer cap de setmana del festival el seu Obsolescence, un text escrit especialment per a la companyia per Susanna Garcia-Prieto. Tancaran la programació el trio musical The Marshmallow Girls, amb el seu espectacle What did you expect from Mr. Spector? La veritable història de les Ramonettes a l’Almeria Teatre el 27 de juliol.