Una conferència d’Anna Pou recorre la relació de Salvador Dalí amb la música i els músics

Es farà el 21 de juny, coincidint amb el Dia Europeu de la Música

Redacció.- Amics dels Museus Dalí s’afegeix a la celebració del Dia Europeu de la Música, que se celebra el  1 de juny, amb una proposta centrada en la passió de Salvador Dalí per la música. La historiadora de l’art Anna Pou van den Bossche és l’encarregada de pronunciar la conferència Dalí, la música i els músics al Cercle Sport Figuerenc, a les 7 de la tarda, en un acte obert a tothom.

Des de ben jove, Dalí va tenir una profunda relació amb la música, tant clàssica com moderna. Des de Bach i Wagner al jazz, pop i punk; del flamenc a les sardanes, també va fer una òpera i col·laborà amb músics tan diferents com Paco Ibáñez, Alice Cooper o Sun Ra, sense oblidar la seva llarga relació amb la gran estrella del glam Amanda Lear.

Apassionat pel rock, presumia de la camisa que Elvis Presley li va regalar, com també li agradava endossar la jaqueta de Mick Jagger, músics als quals idolatrava. Va fer escenografies i vestuaris operístics per al Metropolitan de Nova York, ballà amb Manitas de Plata i la Chunga, va cantar amb Federico García Lorca, Serge Gainsbourg o Charles Trenet. Músics com Zappa, Prince o Depeche Mode utilitzaren les seves pintures a les portades dels discs, que Dalí dissenyà per a molts altres compositors.

El Dia Europeu de la Música va començar a França el 1982 amb La Fête de la Musique el dia del solstici d’estiu i es va instituir com a celebració europea el 1985, Any Europeu de la Música. Aquesta jornada els músics van ser convidats a sortir als carrers del país en un esdeveniment gratuït l’objectiu del qual ja des dels seus inicis era donar visibilitat a diferents pràctiques musicals.