Una de les propostes destacades del Grec 2012

Dubte, de John Patrick Shanley i dirigida per Sílvia Munt, encara la seva darrera setmana al Teatre Poliorama

L’obra es pot veure al Teatre Poliorama de Barcelona fins el proper diumenge 29 de juliol. Es tracta D’una de les propostes destacades del Grec 2012 Festival de Barcelona, que dirigeix Sílvia Munt i interpreten Rosa Maria Sardà, Ramon Madaula, Nora Navas i Mar Ulldemolins des del passat dissabte 30 de juny. 

Escrita el 2004 i portada a la gran pantalla pel mateix autor el 2008, amb Meryl Streep com a protagonista, L’obra ha estat guardonada de quatre premis Tony i el Pulitzer de teatre. El muntatge, una coproducció de Bitò Produccions, Grec 2012 Festival de Barcelona, Ramon Madaula i LaZona, que a dia D’avui ha venut 9.500 entrades, iniciarà el proper hivern una gira que farà parada a Manacor, Girona (Festival Temporada Alta), Granollers, Olot, Badalona, Terrassa, Figueres, Sant Cugat, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Vic, Manresa i Premià.

El text narra com una monja D’una escola dels anys 60 al Bronx sembra les sospites sobre les intencions poc clares del mossèn amb un dels seus alumnes. Però no estem davant D’una obra sobre la pederàstia clerical, ni sobre la moralitat, cínica i hipòcrita, de certs sectors de L’Església Catòlica. En realitat, no és res del que suggereix el seu fil argumental. Dubte és un text intel·ligent i trepidant que parla sobre L’arrel de la incertesa i sobre la naturalesa mateixa de la veritat, les mil cares de la veritat que sovint es construeixen sobre la còmoda base dels prejudicis. És un bombardeig de preguntes sense respostes, una bateria D’interrogants que atorga un espai insòlit a la subjectivitat de cadascú. 

John Patrick Shanley construeix un mosaic magnètic de psicologies en col·lisió que donen llum a un tractat en miniatura, admirablement subtil, sobre L’ambigüitat de L’ànima i de la pròpia condició humana.

Etiquetes:
, ,