Una edició centrada en la figura de Ponç Hug III

XXII Festival Terra de Trobadors

El 8 juliol de 1238, Ponç Hug III va concedir un ampli privilegi a tots els jueus residents al seu territori que confirmava i estenia les seves llibertats i protegia les seves pràctiques comercials. El privilegi cercava atraure L’emigració de jueus procedents del regne franc al territori comtal, alhora que creava una estructura comunal rudimentària pels jueus ja presents. Aquest document, estudiat per Mn. Miquel Pujol Canelles i per L’historiador nord-americà Stephen P. Bensch, és un de les primeres concessions de privilegis a jueus de tota L’Europa medieval. 

En aquest context des de L’Ajuntament s’ha preparat aquest XXIIè Festival Terra de Trobadors que es durà a terme del dijous 6 al diumenge 9 de setembre a Castelló d’Empúries. Començarà amb conferències de temàtica medieval, organitzades per la Universitat de Girona.

El festival compta a més amb tota una multiplicitats D’actes que seguint el rigor històric trasllada el visitant al temps medieval: sopar, mercat, torneig, justes entre cavallers, cercaviles, actuacions de carrer que omplen i animen carrers i places del centre històric.

El Festival Terra de Trobadors és un espai cultural, popular i lúdic. Un esdeveniment consolidat que compta amb la significant participació de tots els veïns i entitats locals, aspecte que li confereix la seva singularitat. Al llarg dels anys s’han anat desenvolupant diversos temes de treball que 

entronquen L’ahir i L’avui en una mateixa realitat: la nissaga dels nostres Comtes D’Empúries, els monuments més emblemàtics de la vila, els fets històrics, les llegendes, la dona i la tradició multicultural, les viles i els seus habitants, treballs, oficis i professions, els camins de la mar, terra de cultures, temps de catedral, els nobles i els cavallers.
Etiquetes:
,