Una empresa catalana crea el primer quiosc de revistes interactives amb tarifa plana

Mediazines s'ha estrenat amb dotze publicacions i està previst que arribi a més de cinquanta, amb continguts d'interès global

L’empresa catalana La Communitat ha creat Mediazines, el primer quiosc de revistes digitals dirigides al mercat de parla hispana. Són revistes amb un format que genera una experiència a l’usuari única en les seves característiques, amb un gran contingut audiovisual, amb enllaços, desplaçaments de pàgina (scroll) i vistes 360 graus, entre altres incorporacions de gran innovació. El marketplace (app/quiosc) està disponible per iPad i en els pròxims dies per Android i Smartphones.

Mediazines és el primer servei online que proporciona als seus clients la possibilitat de llegir múltiples revistes pagant només una subscripció de 1,99 euros al mes. Es tracta d’un model de negoci de característiques semblants a Spotify, amb una part gratuïta i una tarifa plana pel conjunt del contingut que s’ofereix.

En un inici, compta amb 12 revistes de diferentes temàtiques: revistes femenines i estil de vida, història, ciència, economia, cinema i sèries, motor o música, de les quals aquest mes de febrer ja s’ha publicat el segon número. Els continguts són d’interès global, estan pensats pel conjunt de països als que es dirigeix i la previsió és arribar a les cinquanta publicacions a curt termini. El catàleg s’anirà ampliant en temàtiques i número però conservant sempre el mateix preu.

El precedent d’aquesta iniciativa és la Revista UnBreak per iPad. Mediazines, creada per La Communitat (empresa amb seu a Girona) ha aconseguit ser líder a 17 països hispans i tenir més de 80.000 usuaris actius.

Al front de les noves revistes es troben persones destacades a la seva temàtica, com ho son, entre d’altres, Javier Sanz, responsable del blog Historia de la Historia, i escriptor de diferents llibres de divulgació històrica; Alberto Fernández, conegut divulgador científic i col·laborador en diferents mitjans de comunicació; Miss Forty, autora de El blog de Miss Forty, dedicat a la imatge femenina; Alicia Albares, escriptora, guionista i directora de cinema i Paco Cavero, il·lustrador, guionista i realitzador audiovisual; Rubén González, periodista musical, director i editor del Club de Música; Daniel Seijo, fundador en 2005 de la coneguda pàgina web Diariomotor; i Marc Vidal, emprenedor d’èxit i prestiogiós consultor en innovació