Una Nit de Circ molt especial: un espectacle, una gala i una festa per donar a conèixer els millors espectacles i companyies de Catalunya

Durant la Nit de circ, el 20 de desembre, es distribuirà el primer Anuari del Circ Català i el públic escollirà un dels premis: L'especial de la Gala

Aquesta setmana s’han fet públiques les 48 nominacions D’espectacles de circ agrupats en les 11 categories diferents que composen els Premis Zirkòlika de circ de Catalunya 2011. Una mostra del que és la producció catalana D’aquest gènere. Les nominacions han estat fetes per un jurat coneixedor dels espectacles de circ català que ha valorat més de 150 propostes diferents. Del total D’espectacles nominats hi ha 43 propostes diferents que encara estan en situació de poder veure?s i programar, requisit imprescindible per poder optar a aquests guardons. Dos han estat els espectacles amb més nominacions: Call me Maria, nominat a millor espectacle de sala, millor música original i a la millor direcció per Adriàn Schvarstein i Sergi Estebanell; i L’espectacle Capas, de la companyia Eia, nominat a millor espectacle de sala, millor direcció i a la millor posada en escena. El nou espectacle de Tortell Poltrona, Grimègies, opta a dues categories: millor espectacle còmic i millor posada en escena.


La gala dels premis

Els guardons es donaran en una Nit de Circ oberta al públic en general i on assistirà la major part de la professió. Serà la Gala dels Premis Zirkòlika 2011. Un espectacle, una gala i una festa amb sopar i beguda inclosa. Aquesta segona edició dels Premis de Circ de Catalunya se celebrarà el dimarts 20 de desembre a les 20h. a la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Moll de la Fusta, Port Vell de Barcelona.

Les entrades ja estan a la venda a Internet o bé per telèfon al 902 044 266. El dia de la Gala no hi haurà venda a taquilla, cal adquirir les localitats anticipadament. El preu de la entrada és de 20 ? (vista frontal) / 15 ? (vista lateral) i inclou un sopar amb beguda propi D’una autèntica Gala.

Comptarem amb L’actuació D’una selecció dels millors artistes catalans que van estar guardonats a la darrera edició en un espectacle dirigit per Adrian Schvarzstein, que també actuarà en aquesta Nit de Circ amb el seu personatge-llit. La pallassa Pepa Plana, que L’any passat va aconseguir el Premi del públic, també serà una de les convidades a L’espectacle i actuarà abans de marxar durant dos anys al Cirque du Soleil.

Actuació de Pepa Plana

Podrem gaudir també del que va estar catalogat L’any passat com el millor número de circ: un número de 8 minuts del malabarista argentí Fernando Pose, capaç de fer ballar fins 9 pilotes de rebot.

El trio D’acròbates de la companyia  Daraomai (Martí, Agnès i Joan) farà un número de salts acrobàtics molt encisador jugant amb una poma. A més comptarem amb L’actuació Manel Rosés, un dels artistes de la companyia Balagans,  guardonada al Festival Internacional del Cirque de Demain amb la Medalla D’or, i en representació del darrer espectacle del Circ D’hivern de L’Ateneu Popular de Nou Barris.

També tindrem representant al Circ Raluy un dels seus fantàstics números, el duo aeri de teles de Kerry Raluy i Jean Christophe Fournier; i a més, del Circ italiano comptarem amb el número de jocs icaris dels germans Rossi (Richard i Alejandro), i per tancar la gala un número sorpresa que ens anirà desvelant als millors artistes catalans D’aquesta segona edició dels Premis Zirkòlika, que han nominat en 11 categories diferents un total de 48 companyies.

Els Premis Zirkòlika i L’organitzador

Els premis de circ guardonen les millors propostes i els artistes circenses coproduïts o sorgits del nostre país. Els premis Zirkòlika són el testimoni que serveix per difondre el gran treball que s’està fent en aquest gènere artístic a Catalunya. A la gala, el públic podrà votar en un dels premis organitzats en 11 categories i que reconeixen els millors muntatges de sala, carpa, carrer o còmics; els números de circ; la millor direcció; la música original; la posada en escena; i a més a les companyies novells i les iniciatives per la projecció del circ a Catalunya.
 
Estan organitzats per L’entitat Zirkòlika, un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Zirkòlika edita des de L’any 2004 L’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal D’informació per internet, amb un calendari de festivals, agenda D’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges varis. Paral·lelament, Zirkòlika treballa amb la formació D’especialistes en circ organitzant unes Jornades D’especialització teòriques; incideix amb la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!). I finalment contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya.

Etiquetes: