Una nova edició del festival ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat'

Un festival de nou hores amb propostes per a tothom

Dissabte, 3 d’agost, a Girona. És la data i el lloc de la pròxima cita que cal apuntar bé en la densa agenda del món sobiranista. El Punt Avui celebrarà aquell dia a la Devesa de la capital gironina la tercera edició del concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzat per primera vegada l’estiu del 1992 arran de la detenció d’independentistes en l’anomenada operació Garzón i recuperat l’any passat com a revulsiu de caire reivindicatiu en un moment de necessitat de compromís cívic, que aquest rotatiu mai no ha defugit.
La jornada s’ha plantejat com una trobada lúdica i festiva que començarà a la tarda i s’allargarà fins entrada la nit, amb la barreja d’actuacions musicals, demostracions de cultura tradicional, espectacles i atraccions infantils i un gran mercat amb productes relacionats amb el món sobiranista. La voluntat de l’organització és celebrar una concentració estiuenca reivindicativa i eminentment familiar a l’entorn de la Devesa de Girona.
El concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat arriba en un moment de màxima efervescència en la societat civil catalana per la reivindicació del dret a decidir el futur de Catalunya.
El cartell
El cartell de la tercera edició del festival ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat’, destaca per l’àmplia varietat de la seva oferta i per la qualitat dels grups i artistes que hi participen. El Punt Avui organitza aquest concert el dissabte, 3 d’agost, a la Devesa de Girona, i es preveu que la festa comenci a les cinc de la tarda amb una cercavila de gegants i capgrossos, acompanyats de grallers i timbalers, que sortint de la Plaça de Catalunya de Girona i anirà fins al recinte, on la Cobla Ciutat de Girona tocarà una sessió de sardanes.
Jordi Tonietti i el grup Macedònia animaran la primera part del concert, en una proposta pensada pels més petits. A partir de les 8 del vespre, els grups Acció, La porta dels somnis, Andreu Rifé i Le Croupier tocaran mitja hora cadascun fins arribar a la intervenció enregistrada de Santi Arisa, que no podrà ser-hi per compromisos anteriors.
La coral Poble que Canta obrirà el tercer bloc que inclourà l’històric cantautor Pere Tàpies i el sempre original Quim Vila, amb el qual s’arribarà a mitjanit. Serà l’hora del pop-rock i la potència escènica de Glaucs, Lax’N’Busto i els Deskarats que clouran el concert al arribar a les dues de la matinada.
En total, entre vuit i nou hores d’entreteniment, ja que el festival es complementa amb fira d’entitats i jocs infantils.