Una nova edició del festival L'Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de setembre amb concerts de la millor escena jazzística del nostre país

El festival redueix enguany el nombre de concerts degut a la rebaixa de gairebé un 24% de la subvenció rebuda per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Redacció.- L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM) organitza, com cada setembre des de fa 26 anys, el Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu. El festival programa propostes diverses de l’actualitat de l’escena catalana, pujant a l’escenari el millor de l’escena jazzística del nostre país i obre el jazz a nous públics, a més dels habituals del festival.

Enguany el festival s’ha vist obligat a reduir la seva programació, però no la seva qualitat. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebaixat la subvenció que atorga anualment per a totes les activitats que es fan des de l’AMJM (gairebé un 24% respecte a l’any passat i un 65% respecte al 2009). El festival ho vol fer saber per explicar al seu públic que no poden plantejar el festival com si no hagués passat res. Davant aquest fet, i perquè volen mantenir unes condicions de treball dignes de tots els que hi participen, han pres la decisió de reduir programació respecte l’any passat de 14 concerts a 11 actuacions, sense baixar la qualitat de les propostes i mantenint-se fidels a l’esperit del festival. 

Com cada any oferiran una programació diürna i gratuïta durant tots les caps de setmana de setembre a la Plaça de la Vila de Gràcia, ampliant també aquest any amb un concert a Bigues i Riells; i una programació nocturna que enguany programarà dos concerts al Vinseum de Vilafranca del Penedès i al Café del Conservatori del Liceu.

En la programació diürna diumenge 4 de setembre serà el torn de de l’emoció d’Abrié-Cordero Duo i d’Albert Bello & Oriol Saña Quartet, que ens vindran a presentar el seu nou disc Boston Bridges, un treball fruit de la trobada entre músics de procedències i influències diverses.

El diumenge 11 de setembre podrem escoltar la música del duet explosiu Marco Mezquida & Manel Fortià, que l’any passat varen editar el seu primer treball conjunt My Old Flame; i Xavier Dotras Trio que presentarà el seu sisè treball Paintings, un homenatge als pintors i a la pintura dels segles XIX, XX i XXI.

Diumenge 18 de setembre tindrem les composicions originals de Martín Leiton Trio i la improvisació de Diana Palau & Joel Moreno Project, que també varen treure el seu primer disc l’any passat, PLAY

Finalment, diumenge 25 de setembre serà el torn de la subtilesa, la intensitat i complicitat d’Elisabet Raspall & Dani Pérez Duet i tancarà la música a mig camí entre el jazz i el rock de Néstor Giménez.

Enguany, i com a novetat, la programació de dia del festival farà parada al Castell de Montbui de Bigues i Riells, el mateix diumenge 25 de setembre, amb Clara Sallago Quintet. La cantant catalana establerta a París vindrà a presentar el seu nou treball Cantos de Hidra.

Dins la programació de nit, hi haurà dos concerts molt especials. El primer el 17 de setembre a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès amb el talent d’Ignasi Terraza Trio, un dels músics de jazz més valorats actualment a nivell nacional i internacional; i el segon el dijous 29 de setembre al Café del Conservatori del Liceu amb Gonzalo del Val Trio, que reuneix alguns dels músics més destacats i sol·licitats del panorama nacional actual, Gonzalo del Val, David Mengual i Marco Mezquida i que presentaran el seu segon treball Koiné.