Una orquestra d’animals mecànics són els protagonistes de Bestiari de CaboSanRoque que es podrà veure en el marc de la setmana de Creació Contemporània de Temporada Alta

La segona proposta musical de la setmana ve de la mà de Paco Ibáñez, el cantautor valencià cantarà als poetes llatinoamericans

La última proposta del trio CaboSanRoque, els inventors més internacionals de la música experimental catalana, ens presentaran la seva última proposta, Bestiari, el dissabte 23 al Teatre de Salt dins de la setmana de Creació Contemporània del festival – del 21 al 24 de novembre-. Paco Ibáñez és la segona proposta musical de la setmana, i acompanyat de la guitarra i la paraula, cantarà als poetes llatinoamericans el proper divendres 22 de novembre a l’Auditori de Girona on ens presentarà les cançons del seu nou i íntim disc.
Paco Ibáñez presenta les cançons del seu nou disc. Unes cançons impregnades de les seves vivències musicals i personals, fruit de la relació que ha mantingut durant tota la seva trajectòria amb Llatinoamèrica, els seus poetes, la seva música i els seus problemes socials i polítics, davant dels quals, sempre guitarra en mà, ha mostrat el seu suport i solidaritat. El concert és un passeig geogràfic per l’ànima de la música i de la poesia universal. La veu i la música de Paco Ibáñez travessen el temps i l’espai i sonen les paraules d’Alfonsina Storni, Pablo Neruda, César Vallejo, Nicolás Guillén i Rubén Darío i sorgeixen cançons d’amor, de lluita i resistència, de pur existencialisme, que s’enllacen envoltades per la força de la poesia, dels ritmes i els instruments… cançons que éssent universals desprenen l’ànima de l’Amèrica Llatina.
Bestiari neix de la frustració de CaboSanRoque per l’ajornament continu d’un somni que fa anys que cueja: un concert amb una orquestra d’animals reals: gossos, gats, lloros i monos gemegant i tocant el piano com Thelonius Monk o Cecil Taylor. Cansat de desesperar, CaboSanRoque es proposa construir la seva pròpia orquestra d’animals mecànics amb aptituds musicals, que surten de la recuperació i assemblatge d’objectes quotidians com màquines d’escriure, motors d’impressora o planxes. Uns animals mecànics amb vida pròpia, capaços d’articular un discurs musical i un diàleg ambigu entre el concepte de màquina i la violència animal transmesa a través dels textos de bestiaris medievals. Bestiari és doncs, la interpretació escènica lliure que CaboSanRoque ha fet a partir de textos de bestiaris de diferents èpoques i cultures, utilitzant el concepte d’ocultació/revelació propi del cristianisme primitiu.