Una tragèdia contemporània amb tocs de thriller arriba al Tantarantana

"Exquisit" és la nova proposta d’Els Marquesets

Redacció.- El pròxim divendres 12 d’abril, el Teatre Tantarantana acull l’estrena d’Exquisit, la nova proposta d’Els Marquesets, una obra terriblement provocativa que explora els límits de la moralitat. Amb autoria de Toni Sans i Rubén Montañá, Exquisit és un thriller que desafia l’oferta i demanda que planteja el ferotge capitalisme, per exposar les complexitats dels privilegis de casta. Un dilema moral, a priori pervers, que posarà focus en la qüestió ètica del canibalisme com a vehicle per a la realització personal.

Protagonitzada pels propis autors, amb Marta Rossell i Montse Amat, a Exquisit un xef reconegut rep l’oferta d’organitzar un tast de carn humana a un grup de sibarites amb molt de poder. El punt de partida de l’obra és una transacció comercial duta fins a l’extrem, una oferta rocambolesca que desafiarà totes les convencions.

Exquisit examina diferents qüestions ètiques sobre els límits de la realització personal, és acceptable vendre la pròpia carn a canvi d’ascendir socialment? Quins són els límits que cadascú està disposat a creuar en la recerca d’una vida millor?

L’obra es podrà gaudir del 12 d’abril al 5 de maig a la Sala Baixos 22 del Tantarantana.

L’obra

En Víctor, un xef reconegut, rep la visita d’una crítica gastronòmica al seu restaurant. Durant el transcurs del sopar, ambdós reflexionen sobre la rellevància de l’art culinari i la seva relació amb el luxe i l’exclusivitat. Finalment, ella acaba revelant el motiu real de la visita: vol organitzar un tast de carn humana per a un grup de sibarites anònims. Aquesta proposta perversa i sense precedents canviarà la vida del xef i, de retruc, la del seu germanastre i la seva parella.

Les cartes estan damunt la taula i el dilema està servit. Els tres protagonistes debatran els assumptes ètics derivats d’acceptar l’oferiment, contraposant els guanys i les pèrdues, en un estira-i-arronsa constant entre les circumstàncies que els fan ser com són i el desig de ser algú altre.

Exquisit és una tragèdia contemporània amb tocs de thriller que ens parla dels privilegis de casta des d’un punt de vista gore, del preu que cadascú posa a la seva integritat moral, dels cants de sirena que ens fan creure possible l’ascensió social i de com ens justifiquem i atrinxerem per continuar reivindicant els nostres privilegis dins d’una societat terriblement injusta.

Arribat el cas, creus realment que series lliure de triar?