Una trentena de dissenyadors participaran a 080 Barcelona Fashion

El festival de moda independent celebra la seva segona edició

El proper setembre arrenca 080 Barcelona Fashion, una mostra de moda independent que ha consolidat la seva aposta pel disseny i la creativitat
El calendari de desfilades consta de 15 shows, amb nou creadors catalans, tres d’internacionals i dues firmes convidades, una de les quals serà la creadora catalana Estrella Archs, que fins ara ha treballat per la firma Cacharel, i que per primera vegada presenta la seva col.lecció a L’Estat.

També hi haurà el showroom i el programa D’actes paral.lels, amb L’exposició de la dissenyadora basca Míriam Ocáriz i dues conferències a càrrec dels dissenyadors Estrella Archs i Lutz. Aquesta segona edició, 080 Barcelona Fashion s’instal.larà al pavelló 8 de Fira Barcelona, ubicat a la Plaça Espanya de Montjuïc.

Els dissenyadors catalans seleccionats han estat Bambi by Laura, EBP, Gori de Palma, Martin Lamothe, Teresa Helbig i Zazo & Brull. El calendari es completa amb tres dissenyadors emergents del projecte Bressol: Manuel Bolaño, Andrea Llosa i Nerea Lurgain Villar.

Set dissenyadors de la primera edició del projecte Bressol desfilaran al 080 Barcelona Fashion presentant les seves propostes per a la propera temporada Primavera-Estiu 2009. Aquests dissenyadors emergents seleccionats, ?que van ser els guanyadors del Premi Catalunya 2007? són Cristina Lapi, Inmaculada Vallverdú, Lola Coello, Rosa Tartas, Estefanía Azahara, Arturo Guillén i Krizia Robustella.

El jurat internacional que ha realitzat la selecció entre tots els aspirants que han optat a participar al 080 Barcelona Fashion està composat per sis experts internacionals amb experiència en el món de la moda i el disseny: Ann Demeulemeester, Franc Pairon, David Flameé, Jean-Luc Dupont, Sandra Domínguez i Bernardette Wittman Glittenberg.

A la fotografia apareix Emili Valero, secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, en un moment de la presentació de 080 Barcelona Fashion.
foto: Jorge Andreu