V.I.T.R.I.O.L.: Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidade

Un muntatge escènic amb set intèrprets dalt L'escenari

V.I.T.R.I.O.L. serà al SaT!-Teatre de Barcelona els dies 15, 16 i 17 de gener. Els textos del muntatge els firma Miguel Orbaneja Gil de Biedma i la música L’han creada, expressament per aquest projecte, Jesús Díaz i Fletcher Ventura (ambdós artistes, components de la banda Señor Viento ).

Per Jordi Cortés, la dansa, el teatre i el cos són formes de creació de noves fòrmules alquímiques. D’aquesta manera, amb V.I.T.R.I.O.L. proposa un espectacle singular que indaga sobre on es troba la bellesa i reflexiona sobre el cos humà i la imperfecció, la lletjor, el dolor? Una peça que trenca formalismes i es submergeix en L’interior de L’ésser humà per mostrar-nos moltes altres formes físiques, trencant convencionalismes i reinventant la bellesa.
V.I.T.R.I.O.L. pretén investigar i provocar una reflexió a través D’una peça que dura una hora i vint minuts. A través dels tallers que complementaran la programació, juntament amb el muntatge escènic, es vol treballar amb persones amb diversitat funcional, amb les seves capacitats. A través dels seus cossos es podrà transmetre un nou discurs sobre la situació social en la que viuen, utilitzant les eines que ens brinda la dansa i el teatre.

Els objectius dels laboratoris de V.I.T.R.I.O.L. se centren en la creació D’un espai D’intercanvi i feed-back, prenent com a punt de partida la singularitat de cada individu, reconeixent les pròpies limitacions i capacitats, per treballar conjuntament en el mateix pla D’igualtat. Així, es vol desenvolupar el sentit imaginatiu que afavoreixi la presència escènico-creativa.
L’estètica i la imatge de les persones; el nostre cos com a matèria que es moldeja, es restaura o es transforma; la bellesa i el fracàs de la bellesa o la lletjor; el pas de L’atracció a la repulsió. Amb V.I.T.R.I.O.L. podrem, per un moment, ser els alquimistes de la nostra idea de bellesa. Per això, treballa a partir de la singularitat dels diferents individus i cossos, amb les seves capacitats o discapacitats.

 La música ha sigut creada ex profeso per al muntatge i ha estat composta per Jesús Díaz i Fletcher Ventura, ambdós components de la banda Señor Viento. Una formació que neix a Barcelona el 2006. La seva màxima és L’exploració i fusió constant D’estils, la qual cosa defineix la seva llibertat creativa i musical. Obsessius buscant móns visuals amb codis i combinacions basades en notes i harmonies. Creant paisatges sonors amb peces instrumentals, electrònica, rock industrial, psicodèlia, cabaret i ritmes fills del trip-hop.

Jordi Cortés treballa como a intèrpret i coreògraf a Espanya, Gran Bretanya, Holanda, Eslovènia, Portugal, Nova Zelanda, en produccions que han viatjat per diferents parts D’ Europa, Amèrica i Oceania. Funda les companyies Lanónima Imperial i Heightened Reality Londres. Treballa, a més a més, per a companyies com Iztok Kovack, Nigel Charnock, Wendy Houston o DV8 Physical Theatre, on va estar cinc temporades durant la seva estada a Londres. Participa en diversos projectes de creació amb Theatre Complicite, Bunker, Jerwood Foundation, Theater Paneke, Atalaya Teatro, entre D’altres. També coL’labora en nombrosos tallers i residències per a ballarins i coreògrafs als Estats Units, Gran Bretanya, Holanda i Alemanya.