Els vampirs prenen el control de les xarxes de CaixaForum

CaixaForum desplega una programació especial de continguts digitals amb la presentació de la Setmana Vampírica a les seves xarxes socials

Redacció.- CaixaForum ha desplegat una programació especial de continguts digitals per a les properes setmanes, sumant-se d’aquesta forma a la campanya #JoEmQuedoaCasa. Després del tancament de centres degut a la crisi del coronavirus, seguint les recomanacions de les autoritats i amb l’objectiu de seguir difonent la cultura, ”la Caixa” ha llançat des d’aquest dimecres una línia especial de continguts digitals amb la presentació de la Setmana Vampírica a les seves xarxes socials, al fil de l’exposició Vampirs. L’evolució del mite, inaugurada recentment a Madrid. Aquests éssers foscos seran els protagonistes dels canals oficials de Twitter, Instagram i Facebook dels centres culturals de ”la Caixa” mostrant-se des de múltiples vessants: cinematogràfica, literària, artística i musical.
El primer dia de la Setmana Vampírica, la llegenda negra del cèlebre Nosferatu, del director de cine F.W. Murnau, i la seva ombra planarà sobre tots els seguidors de CaixaForum. A través de vídeos, fotos i continguts, els seguidors podran aprofundir en curiositats que van marcar el rodatge de Nosferatu, una simfonia del terror (1922), pel·lícula basada en el clàssic de Dràcula de Bram Stocker.
Per la Setmana Vampírica, també desfilaran històries relacionades amb la pel·lícula Dràcula (1931), de Tod Browning, que van immortalitzar els actors Helen Chandler i Béla Lugosi, amb una identificació total amb aquest personatge. La seductora imatge de Lugosi d’aristòcrata eslau amb capa i engalanat de blanc i negre es va convertir en la imatge més identificable del personatge, adaptat per molts altres durant dècades de la història del cinema. El Drácula 73, d’Alan Gibson, que per primer cop projectava un primer pla que revelava els ulls injectats en sang, els ullals completament descoberts, la boca palpitant i rajant goterons de sang, serà un altre dels protagonistes de la setmana temàtica.
Los labios rojos, del director belga Harry Kümel, es va convertir en títol de culte del gènere tant a Europa com a EE.UU. i centrarà un fil de curiositats i continguts relacionats, per donar pas als vampirs versió dandy que va plasmar l’artista estadounidenc Wes Lang a la pintura Fuck the facts. La Vampirella, del còmic de Forrest J.Ackerman, serà un altre dels reclams.