Varietat i qualitat musical centren la 14a edició del Festival de Músicade Sant Pere de Rodes

“Le surréalisme c’est moi”, un espectacle de producció pròpia, combina música i dansa sobre la figura de Salvador Dalí

El prestigiós flautista català Claudi Arimany, considerat pel reconegut flautista francès Jean Pierre Rampal com un dels més grans artistes de la seva generació, serà l’encarregat d’obrir el pròxim dissabte 12 de juliol la 14a edició del Festival de Música de Sant Pere de Rodes, que com cada any se celebra a l’església del conjunt monumental. 

Fidel als seus orígens i dedicat sempre al piano i a la música de cambra –amb programes de gran qualitat i varietat i que ha vist desfilar fins ara, artistes nacionals i internacionals d’altíssim nivell i reconeixement-, el festival, que s’allargarà fins el 30 d’agost, incorpora diverses novetats. 

Les més destacades són que els concerts tindran lloc els dimarts i els dissabtes mentre que en edicions passades se celebraven els diumenges; i, a banda de les actuacions de piano i música de cambra, s’ha apostat enguany per una producció pròpia: l’espectacle “Le surreálisme c’est moi”, que combina música i dansa de la mà del Ballet d’Hamburg, amb el ballarí català Aleix Martínez al capdavant, i dels també catalans Carles & Sofia piano duo. L’espectacle, amb coreografia del mateix Martínez, gira al voltant de la figura de Salvador Dalí i comptarà amb les interpretacions d’obres de Debussy, Ravel o Wagner a càrrec del duet de pianistes. En algun moment de l’espectacle participarà també l’arpista José Antonio Domené. “Le surreálisme c’est moi” es podrà veure dos dies consecutius: dissabte 2 i diumenge 3 d’agost. 

Pel que fa a la resta de programació, destaquen la del primer violí de l’Orquestra de l’Òpera de Berlin, Tomasz Tomaszewski; l’alemany Roman Kuperschmidt, descrit per la premsa com una joia excepcional dins del clarinetistes; els italians integrants del Trio Opera Viwa, formació inusual de soprano, flauta i piano, que oferiran un programa amb grans àries i duets operístics; dins dels concerts de piano sol, es podrà gaudir de la reconeguda pianista uruguaiana Raquel Boldorini o del serbi Mihajlo Zurkovic, guardonat dels concursos Frédéric Chopin o Dinu Lipatti i la xipriota Zsuzsa Kollár, artista destacada del segell discogràfic NAXOS. Completen el cartell el violinista turc Cihat Askin, que abans dels 15 anys ja tocava els Capricis de Paganini, el violoncel·lista italià Francesco Ferrarini, primer violoncel·lista del Teatre La Fenice de Venècia, o el francès Michael Benhaïem, guardonat al Concurs Internacional de Piano de Barcelona. 

L’OFF Festival tindrà lloc a l’església del Port de la Selva i enguany acollirà tres concerts, amb música de tango en un d’ells, un concert de cançó italiana, titulat O Sole Mio i l’actuació estel·lar de Judit Neddermann.

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament del Port de la Selva i l’ AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).