Verema del panorama musical del 2009

Els grups novells que han guanyat concursos tenen una oportunitat aquesta setmana amb els concerts de Collita 2009

En els darrers temps, les comarques gironines han vist néixer diversos concursos musicals, de bases similars, repartits en diferents àrees geogràfiques. Tots aquests concursos han sorgit per assolir un objectiu comú: donar una oportunitat a les bandes del territori per tal de donar-se a conèixer i, per altra banda, oferir al públic L’ocasió de descobrir els nous talents que existeixen a casa nostra.

Seguint aquest fil la Casa de la Música de Salt | La Mirona vol donar a tots aquests grups L’oportunitat de formar part D’una mostra que englobi els guanyadors territorials i que, per tant, presenti en una sola setmana una radiografia de les noves bandes emergents del territori.

D’aquesta intenció neix Collita 2009 que, com el seu nom indica, reuneix el que han donat de si els concursos musicals de casa nostra durant L’any 2009. Aquesta mostra tindrà lloc la primera setmana del 2010, els dies 5, 8 i 9 de gener.

Tots aquests grups podran mostrar en directe la raó D’haver guanyat els concursos on s’han presentat. La voluntat D’aquesta mostra no és competitiva ni es tracta de trobar quin és el millor dels grups; es tracta que esdevingui un pas més en la seva trajectòria emergent. En aquesta línia es convocaran a programadors, representants, mànagers, tècnics municipals de cultura i de joventut i membres de comissions de festes per tal que vinguin a veure les noves bandes.

Els grups participants són els següents:

THE VIOLET FREQUENCY – Guanyador Concurs INTRO/Altres llengües – 5 de gener
COMET BLUE – Guanyador Concurs CALABUTÍ – 5 de gener
ERM – Guanyador Concurs JOAN TRAYTER – 8 de gener
CAIKO – Guanyador Concurs LA RAMONA – 8 de gener
MOST – Guanyador Concurs INTRO/Cat i Salt/The Musics – 9 de gener
LA MATA – Guanyador Concurs EMPORDÀ JOVE – 9 de gener

Tots els concerts seran a les 22:30. Els cinc euros que costa l’entrada de cada concert van directament a la butxaca dels grups participants a Collita 2009.